20 anys d’Escoles + Sostenibles

Font: Ajuntament de Barcelona

25/11/2020 - 11:26

El programa Escoles + Sostenibles arriba als 20 anys d’edat, amb 361 centres educatius de la ciutat adherits, més del 50% del total de centres que hi ha a la ciutat.

Escoles + Sostenibles va néixer l’any 2001, en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i amb el reconeixement de les escoles com a agents de canvi a la ciutat. Aquest programa implica de forma activa l’alumnat en la millora de la sostenibilitat del centre educatiu, amb projectes encaminats a fomentar la biodiversitat, els horts ecològics, el compostatge, la mobilitat sostenible, la qualitat de l’aire i l’acústica, el consum responsable i l’estalvi d’aigua i energia.

 

Acte de Benvinguda del curs

El reconegut divulgador Pere Renom va ser el responsable de presentar  l’Acte de Benvinguda del curs, el qual va donar el tret de sortida el passat 20 d’octubre a la  celebració d’aquests 20 anys. L’acte es va celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i, per primera vegada, també es va retransmetre en format virtual, fet que va permetre que totes les Escoles de Barcelona + Sostenible el poguessin seguir en directe. 

En l’acte es va donar la benvinguda als nous 18 nous centres que han passat a formar part del programa i es va fer un especial agraïment a tota la comunitat educativa i el personal tècnic que ha fet possible millorar la sostenibilitat de la ciutat i arribar a aquesta vintena edició.

 

Tot un curs de celebracions

Al llarg de l’any hi haurà més propostes, especialment preparades per commemorar els vint anys del programa Escoles + Sostenibles. Consulteu l’etiqueta #20anysEscolesSostenibles a les xarxes socials per estar al dia de totes les novetats i visiteu la pàgina web dels 20 anys d’Escoles + Sostenibles per conèixer a fons el programa.


Quins han estat els fets més rellevants dels últims 20 anys? Com ha anat evolucionant el programa Escoles + Sostenibles? Us presentem un eix cronològic interactiu perquè conegueu més a fons la història del nostre programa!Etiquetes: 

Relacionats

Article

Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de Taradell participen a la primera edició del projecte Avancem cap al residu Zero, del Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Article

Quina petjada de carboni produïm? L’alumnat del projecte “Escoles For Future! Complim la Llei 16/2017!” de l’Institut Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet ha analitzat la petjada de carboni a l’institut. L’anàlisi és part del treball en conscienciació ambiental que duu a terme el programa Escoles for Future que ha treballat ACPP junt amb l’Institut Les Vinyes durant aquest curs escolar 2021-2022.

Article
 

Més de 600 alumnes de 12 centres educatius de la ciutat han visitat el riu Llobregat en el marc de la celebració del Dia de l’Aigua. L’activitat s’emmarca en les accions que desenvolupen les escoles i instituts que formen part de la xarxa L’H Escoles Sostenible i el Padrins del Riu.

Butlletí