150.000 euros per fomentar el taxi elèctric a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Font: Gencat/Blog d'Agustí Payà (http://blogs.20minutos.es)
09/02/2015 - 00:00

La Generalitat ha convocat una línia de subvencions per a l'adquisició de vehicles de baixes emissions destinats al servei de taxi que operen en zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric.

Així doncs, el Govern destinarà 150.000 euros en total per fomentar el taxi elèctric i de baixes emissions a Barcelona i els municipis de l'Àrea Metropolitana. L'objectiu és millorar la qualitat de l'aire d'aquesta gran conurbació on viuen més de 3 milions de persones i on la mobilitat basada en vehicles de combustible fòssil és sens dubte un dels factors amb més impacte en la qualitat ambiental i la salut pública.

Els ajuts per a l'adquisió de taxis seran diferents segons el tipus de vehicle: 4.000 euros per als cotxes 100 × 100 elèctrics (la més quantiosa), i de 1.000 euros, per a models del tipus Range Extended (elèctrics de rang estès), Híbrids endollables i Híbrids convencionals, sempre que les seves emissions siguin iguals o inferiors als 120g de CO2/km i 60 mg de NOx/km, és a dir, estiguin dins de la norma Euro 5 o superior. També es beneficiaran d'una ajuda de 1.000 euros, els vehicle propulsats per GLP, GNV o biocombustibles.

Aquesta mesura forma part del Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire a les zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric (PMQA), que estableix les bases per millorar els nivells de contaminants d'acord amb les orientacions del programa Un aire més net per a Europa (A Clear Air Programme for Europe)

Relacionats

Article
Article

L'Ajuntament de Tarragona ha publicat una guia per aplicar la perspectiva basada en la protecció de la natura, la justícia social i la cultura democràtica a les produccions culturals.

Butlletí