Xerrada: El Reciclatge de vidre, el cicle perfecte

dimecres, 28 febrer, 2018 - 18:00 a 19:30
Ambiteca
Geolocation

Sant Cugat participa al concurs “El Contenidor d’Or”, una competició entre 12 municipis catalans que premia el compromís ciutadà amb el reciclatge. De novembre a abril, cada mes tenim opció a superar-nos millorant el reciclatge de vidre i optar a un premi final de 20.000€ per destinar a un projecte cultural o social en benefici de la ciutat. 
A la xerrada s’explica la dinàmica del concurs i es dóna una visió propera i molt visual de com és el cicle de reciclatge de vidre, un cicle perfecte que permet reciclar cada ampolla al 100% infinites vegades. Es descobriran curiositats i es trencaran mites sobre el reciclatge. Tot plegat, per recordar que tots i cadascun de nosaltres tenim un paper clau a l’hora de gestionar responsablement els nostres residus,un gest que comporta beneficis ambientals, socials i econòmics.

Activitat gratuïta a càrrec d'Ecovidrio

Cal inscripció prèvia.

Les inscripcions es faran de manera exclusiva a través del formulari que trobareu en aquest enllaç: Inscripcions

Es tindrà en compte l'ordre d'arribada de les sol·licituds

Organitzador: 
Oficina Sant Cugat Sostenible - Ambiteca
Contacte: 

Oficina Sant Cugat Sostenible

Pl. Barcelona, 15

08072 Sant Cugat del Vallès

Tel: 900 103 146

Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

És una iniciativa del Consell de Nois i Noies per crear entorns escolars saludables i segurs i fer de L’Hospitalet una ciutat més sostenible.

Article

Encara hi ha més de la meitat dels residus municipals generats, 2.149.000 tones, que no es recullen selectivament. Cal destacar que la Conca de Barberà obté un resultat molt elevat: 80,43%, després de la implantació de sistemes eficients de recollida selectiva al conjunt de la comarca.

Entrevista
El Consell Comarcal de l’Anoia iniciarà la prova pilot per implantar la Taxa Justa de recollida d’escombraries a quatre municipis
Font:  La Veu de l'Anoia

Font: La Veu de l'Anoia

Santi Broch és el vicepresident de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori del Consell Comarcal de l’Anoia, que a finals d’aquest 2022 implantarà una prova pilot de la Taxa Justa de recollida d’escombraries en quatre municipis. Després d’aplicar el sistema del porta a porta l’any 2018, el Consell Comarcal farà un pas més i implementarà el Pagament per Generació (PXG), amb el propòsit d’incentivar el reciclatge de residus mitjançant una taxa ajustada en funció del reciclatge de cada llar.

Butlletí