Torna a Barcelona "Les 48 h d'agricultura i verd urbà"

dissabte, 14 maig, 2022 - 00:00 a diumenge, 15 maig, 2022 - 23:59
Diverses localitzacions de Barcelona

El 14 i 15 de maig, Barcelona acull "LES 48H" d’Agricultura i verd urbà, un cap de setmana ple d’activitats impulsat per l’associació Replantem i el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Durant tot el cap de setmana, la ciutadania podrà participar de forma gratuïta en més de 50 activitats relacionades amb la infraestructura verda de la ciutat amb l’objectiu d’impulsar les pràctiques sostenibles i la naturalització de l’espai urbà. Barcelona se suma així a una iniciativa europea que es va iniciar a França fa quatre anys (LES 48H Paris) i ja reuneix en les mateixes dates 20 ciutats participants.

Per participar en les experiències que ofereixen tant entitats com professionals del món agroverd només es necessita la inscripció prèvia a través de la pàgina web de LES48H.catNo us ho perdeu, descobriu la Barcelona agroecològica!
 


 

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona
Destinatari: 
Ciutadania en general
Municipis: 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia

Les entitats i els ciutadans que vulguin gestionar un hort urbà, un jardí o un espai de biodiversitat ja poden presentar els projectes per al concurs públic d’adjudicació de set terrenys municipals situats en diferents districtes de la ciutat. Aquesta iniciativa forma part del programa “Mans al verd” per corresponsabilitzar la ciutadania en la promoció i la cura dels espais verds i la biodiversitat.

Notícia

Foodback, amb 900 metres quadrats de superfície, pretén multiplicar per 2,5 l’aprofitament alimentari a Mercabarna en 5 anys. Al centre s’hi trien fruites i hortalisses excedentàries aportades per les empreses majoristes del gran mercat per donar-los una segona vida. Després d’aquest triatge, els productes aprofitables per al consum humà es distribueixen a entitats socials de tot Catalunya.

Article

La nova contracta del servei garanteix el manteniment i millora dels espais verds i els arbres de la ciutat, així com la seva adequació a un model més ecològic i sostenible d’acord amb el Pla director del verd urbà. El contracte, adjudicat a l’empresa FCC Medio Ambiente, ha entrat en vigor al febrer, amb una durada de tres anys prorrogables a dos més i un cost anual d’11,1 milions d’euros. Les actuacions previstes donen resposta als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) dins les accions locals d’adaptació i resiliència al canvi climàtic.

Butlletí