Setmana Europea de l'Energia Sostenible a Barcelona

dimarts, 23 juny, 2020 - 00:00 a dijous, 9 juliol, 2020 - 23:59

Activitats d'educació ambiental al voltant de l'eficiència energètica, les energies renovables i el nou rol de la ciutadania en energia a Barcelona

Un any diferent...

Enguany ens endinsem a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (SEES) del 22 al 26 de juny més atípica dels últims anys. La situació produïda per la COVID-19 ens ha obligat a aturar màquines, i això ha comportat un descens dràstic en el consum energètic de forma global. Les ciutats, com qualsevol sistema viu, requereixen d’energia per poder funcionar, i aquesta hivernació econòmica mundial ha provocat escenes mai vistes, com vaixells petrolers plens sense tenir port on deixar anar la càrrega, ja que no es necessita tanta energia. Aquesta reducció del consum ha comportat un descens a les emissions de CO2, que sostinguda en el temps, amb l’ajuda de les energies renovables i la descarbonització de l’economia, podria mitigar els efectes futurs del canvi climàtic.

D’altra banda, molta de l’energia que no consumeix la ciutat als comerços i empreses, es consumeix a nivell domèstic, ja que la ciutadania passa més hores a casa i amb prou feines es mou. L’increment del consum comporta un augment del preu de la factura elèctrica i del gas, fent més imprescindible que mai l’educació ciutadana en matèria d’eficiència energètica. Aquesta SEES, mitjançant diferents accions, tindrà com objectius apoderar la ciutadania per conèixer millor l’energia, fer-ne un ús conscient, descobrir diferents formes d’instal·lació de fonts renovables i aconseguir estalviar al màxim a les factures energètiques de final de mes. 

Aprofitem aquesta oportunitat per ser més sostenibles, conscients i eficients en l’ús dels recursos energètics!

Descarrega't el programa! 

Més informació


 

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona
Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental
Energia

Relacionats

Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Butlletí