Setmana Bio a la Catalunya Central

divendres, 20 maig, 2016 - 10:00 a dilluns, 30 maig, 2016 - 19:59

L’interès pels productes ecològics va creixent arreu d’Europa i del món, cada cop hi ha més consumidors interessats en aquest tipus de productes, obtinguts a partir d’un sistema que utilitza substàncies i processos naturals i cerca l’obtenció d’aliments d’alta qualitat que no danyin el medi ambient ni la salut humana.

Amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer aquest tipus de productes, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) va crear, l’any 2013, la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, com a marca pensada per a agrupar sota un sol paraigües totes aquelles actuacions programades per qualsevol persona, entitat o agent promotor que encaixi amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer els aliments ecològics entre els consumidors catalans. En aquests moments, els interessats ja poden començar a preparar les propostes d’activitats i contactar amb la persona dinamitzadora de la producció ecològica del vostre territori, o amb la unitat de producció agroalimentària ecològica del DARP (eco.daam@gencat.cat).

La Setmana Bio ja arriba, aquest 2016, a la quarta edició i, com en ocasions anteriors, el seu programa contindrà diversos tipus d’actuacions, com ara visites guiades a finques, granges i empreses de productors ecològics, xerrades divulgatives, activitats escolars, promocions gastronòmiques i comercials, etcètera, que se celebraran del 20 al 29 de maig arreu de Catalunya.

Totes les persones interessades a participar en les activitats de la propera Setmana Bio 2016, ja poden apuntar-se aquestes dates a l’ agenda i seguir tota la informació que es vagi generant en el web oficial d’aquest esdeveniment http://pae.gencat.cat/ca/setmana-bio/

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.


 

Etiquetes: 
AdjuntMida
PDF icon Díptic1.25 MB
Categories: 
Agricultura
Slow food

Relacionats

Article

És el primer centre del parc que aplica el Pla de restauració saludable inclòs en el nou model de zoo, i és part de les accions de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Opinió

Els insectes, diu la FAO, són una font alimentària molt nutritiva i saludable, amb un alt contingut en greixos, proteïnes, vitamines i fibra i contingut mineral: la composició d’omega-3 insaturats i dels àcids grassos en els cucs de farina és comparable a la dels peixos i superior a la dels bistec de vedella

Entrevista

Farem tomàquets/hora, igual que fem kilowatts/hora a les cobertes de la ciutat. Amb aquesta imatge provocadora Joan Rieradevall, investigador de l’ICTA i reconegut expert en agricultura urbana, ens mostra la seva visió de la ciutat del futur, i ho fa al mig de l’hort del seu balcó.

Butlletí