Quin soroll fem ? Quin aire respirem ?

divendres, 16 setembre, 2022 - 00:00 a divendres, 30 setembre, 2022 - 23:59

La Setmana Europea de la Mobilitat 2022 se celebra del 16 al 22 de setembre i té com a lema “Combina i mou-te!". Des de la Diputació de Barcelona organitzem amb diversos ajuntaments una dotzena de sessions de l'activitat Quin soroll fem ? Quin aire respirem ? 
Consulteu si se celebra a prop vostre.

“Quin soroll fem? Quin aire respirem ?” té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre l’existència de soroll ambiental i la contaminació atmosfèrica a la ciutat majoritàriament ocasionat pel trànsit de vehicles. En el cas de la contaminació acústica es fa d’una forma pràctica i experimental per mitjà de la realització de mesuraments amb els equips corresponents. D’aquesta manera es pretén sensibilitzar la població sobre com ens pot arribar a afectar el soroll i la qualitat de l'aire i com podem contribuir a disminuir-lo.

És una activitat de participació ciutadana organitzada conjuntament entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, coordinada per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Es tracta d’una activitat que permet la participació activa dels assistents realitzant mesuraments acústics alhora que vehicula conceptes relatius a sostenibilitat, a la mobilitat sostenible i un aire més net.

Cal saber que un aire net és un requisit bàsic per a la salut humana. La font més important de contaminants a l’atmosfera és la crema de combustibles pel transport i la generació d'electricitat i a les ciutats, més del 50% de la contaminació atmosfèrica és deguda al transport.

L'activitat va dirigida tant a grups escolars com a públic familiar.

A continuació podeu consultar el calendari de sessions en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022:

Data Municipi Lloc Horari
16/9/2022 EL MASNOU Plaça Nova de les Dones del Tèxtil matí
17/9/2022 RIPOLLET Riu Ripoll matí
18/9/2022 VILADECANS Parc de la Marina matí
19/9/2022 MATARÓ Parc Central matí
20/9/2022 ST ANTONI DE VILAMAJOR Carrer França matí
21/9/2022 BIGUES I RIELLS DEL FAI Carrer Anna Mogas, 130 matí
22/9/2022 SANT CUGAT DEL VALLÈS Rambla del Celler  matí
23/9/2022 VILANOVA I LA GELTRÚ  Plaça del Mercat matí
27/9/2022 CARDEDEU Plaça Flors de Maig  matí
28/9/2022 PARETS DEL VALLES Plaça de la Vila matí
30/9/2022 SANT ADRIÀ DEL BESÒS Plaça de la Vila tarda
Pendent MANLLEU    

 

Organitzador: 
Diputació de Barcelona
Categories: 
Contaminació
Mobilitat

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança municipal que regula la ZBE per donar cobertura als sectors de població amb rendes més baixes. A més, s’amplia el nombre d’autoritzacions per a l’ús ocasional dels vehicles i per als professionals amb una edat propera a la jubilació que utilitzen el vehicle per treballar.

Notícia

Només Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat del Vallès limiten la circulació dels vehicles més contaminants, perquè van començar a fer-ho abans que existís la llei del canvi climàtic que obliga els municipis de més de 50.000 habitants a tenir ZBE.

Notícia

Des de l’any 2015 les mesures que s’han impulsat per ampliar la mobilitat sostenible i reduir el nombre de vehicles que generen més emissions han aconseguit millorar la qualitat de l’aire i reduir en un 31% la contaminació ambiental. El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament de la superilla, l’electrificació de vehicles municipals o l’activació de la zona de baixes emissions han demostrat l’efectivitat d’un model que prioritza la salut de les persones i la sostenibilitat mediambiental.

Butlletí