Jornada de presentació de l'Informe sobre l'estat del medi ambient 2016-2019

divendres, 25 novembre, 2022 - 09:30 a 13:15
Museu del Ter, Manlleu.El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) i l’Agència Europea del Medi Ambient (AEMA) publiquen, de forma periòdica, informes sobre l’estat del medi ambient. Aquests informes es fan amb la convicció de que la informació ambiental és fonamental perquè la ciutadania pugui contribuir amb coneixement de causa a encarar els reptes ambientals actuals i futurs i participar en el desenvolupament i l’aplicació de les polítiques, les estratègies, els plans i les accions que s’elaborin per abordar-los.

L’objectiu d’aquesta jornada, organitzada conjuntament pel DACC i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), és presentar públicament l’Informe sobre l’estat del medi ambient a Catalunya 2016–2019 i l’informe The European Environment. State and Outlook 2020 (SOER 2020) que publica l’AEMA.

Aquest acte comptarà amb l’obertura institucional de la HC Sra. Teresa Jordà i Roura i la presentació de l’Informe per part de la Secretària d’Acció Climàtica, Sra. Anna Barnadas i López. Per part de l’Agència Europea del Medi Ambient intervindrà el Sr. Tobias Lung, coordinador de l’informe SOER 2020.

També hi participaran 6 ponents que ens oferiran la seva visió, anàlisi i coneixement de cada un dels principals vectors ambientals de l’Informe: l’aigua, el medi atmosfèric, els residus, la biodiversitat, el canvi climàtic i l’educació ambiental i la participació ciutadana.

Programa i inscripció


 

Organitzador: 
Generalitat de Catalunya
Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Notícia

La col·laboració entre CREAST i el CREAF oferirà al sector audiovisual estatal invertir en recerca per a la sostenibilitat dels ecosistemes Mediterranis i els serveis que ens proporcionen, en un context de canvi climàtic i les seves conseqüències.Com a part de l’acord de col·laboració, CREAST té previst generar nous indicadors per analitzar la sostenibilitat de les produccions cinematogràfiques.

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Notícia

Barcelona organitza aquest novembre nous tallers en el marc del ‘City Donut’, en els quals empreses i entitats reflexionaran sobre el model econòmic, intentaran definir els reptes de ciutat i plantejaran projectes per a donar-hi resposta. Ho faran en dos workshops diferents, els dies 8 i 29 de novembre, que reprenen el cicle encetat el passat juny.

Butlletí