Jornada de les Comunitats Energètiques

dimarts, 31 maig, 2022 - 10:00 a 13:00

PROGRAMA

INSCRIPCIONS

Des del Clúster d'Energia Eficient de Catalunya es proposa animar a tota la comunitat del sector energètic, a participar en aquest projecte del la Jornada de les Comunitats Energètiques.  Amb l’objectiu de donar visibilitat, notorietat i analitzar el detall dels problemes o entrebancs d’aquesta iniciativa, que millora la gestió de l’energia i aconsegueix beneficis mediambientals, econòmics i socials, però que té molts reptes a resoldre.

Dins de la Jornada volem debatre sobre:

Entorn Jurídic: 

  • Fins a quin punt és necessària una transposició total de les Directives UE per començar a constituir comunitats energètiques?
  • Les comunitats energètiques s'haurien de limitar a un vehicle jurídic concret? Poden tenir ànim de lucre? 
  • Quins canvis normatius creieu que podrien dotar de contingut el marc jurídic favorable per al desenvolupament de comunitats energètiques?

Participació/Dinamització

  • Com es prenen decisions en el marc d'aquesta comunitat? 
  • Com fem funcionar-les?
  • Com involucrem els ciutadans?
  • Quins són els objectius claus: econòmics, ambientals, polítics

Models de negoci

  • Anàlisis dels casos reals, recollida inputs de les comunitats existents
  • Quins són els models de negoci que segueixen?
  • Quin és el retorn de la inversió?

 

Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia
Serà al polígon de Bufalvent i inclourà 31 petites i mitjanes empreses

La nova cooperativa, que s’ha batejat amb el nom de ‘Manresa Il·lumina’, construirà i gestionarà instal·lacions solars fotovoltaiques i, en un futur, l’objectiu és que es converteixi en un agregador que pugui gestionar conjuntament les necessitats energètiques del polígon industrial de Bufalvent i planificar instal·lacions de renovables —com xarxes de calor, biomassa o eòlica— en funció de les necessitats col·lectives. 

Article

El Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental han fet els primers passos per fer possible la creació d’una comunitat energètica a l’entorn de la N-150, una actuació que s’inclou en el projecte Parc Circular del Vallès, situat a l’entorn de la seu comarcal, entre les ciutats de Sabadell i Terrassa. 

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Butlletí