III Congrés Internacional. Les ciutats mediterrànies. Mobilitat i desplaçament de persones

dimecres, 19 febrer, 2020 a divendres, 21 febrer, 2020
Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC

Us comuniquem que l’Institut d’Estudis Catalans realitzarà el III Congrés Internacional. Les ciutats mediterrànies. Mobilitat i desplaçament de persones, els dies 19, 20 i 21 de febrer.

La Mediterrània ha estat sempre un mar de persones i de ciutats. Cal conèixer aquesta dinàmica que s’ha anat adaptant al llarg dels segles a fi d’afrontar adientment els reptes presents. El moviment i el desplaçament de persones a la Mediterrània ha estat un tret característic de la zona, renovat permanentment al llarg de tota la història. Sens dubte, confrontar, en les ribes mediterrànies, l’envigoriment urbà de la protohistòria, els intercanvis del món clàssic, les confrontacions medievals, la mobilitat moderna i les problemàtiques actuals aportarà nova llum de conjunt. La present trobada vol, així, contribuir a assentar Barcelona com a seu de la reflexió sobre la Mediterrània. Es pretén resseguir el fil històric de la mobilitat i el desplaçament de persones a les ciutats mediterrànies, mitjançant la reunió d’especialistes internacionals destacats i, tot seguit, centrar-se en les taules rodones en què debatre obertament sobre les greus problemàtiques humanes que reclamen amb urgència la nostra atenció i la nostra actuació.

Trobareu el programa en l’enllaç següent

La participació és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament per mitjà del formulari següent.


Organització: Institut d’Estudis Catalans, Unió Acadèmica Internacional, Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), MedCités, Universitat de Lleida i Ajuntament de Barcelona


 

 

Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Acte
11/03/2020 - 09:00
Pati Manning. c.Montalegre, 7. Barcelona
Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona aprova les noves tarifes d'aparcament, que pugen per a tots els vehicles excepte els ECO i els de zero emissions

Article

Aquest estudi analitza els hàbits actuals de mobilitat de la ciutadania i l’evolució que tindran les seves actituds i comportaments en relació als seus trajectes diaris a Barcelona i la seva regió metropolitana, analitzant les dades actuals i comparant-les amb els resultats de la primera edició del baròmetre, realitzat l’any 2017.

Butlletí