III Congrés "El transport públic és cosa de dones"

dimecres, 24 març, 2021 - 15:00 a dijous, 25 març, 2021 - 16:59

L'acte vol donar visibilitat a les diferències de gènere pel que fa la mobilitat quotidiana, on les dones tenen un patró de desplaçament basat sobretot en el caminar i en l’ús del transport públic. El Congrés s’organitza en tres sessions online, els propers 17 i 24 de març i 7 d’abril. Les inscripcions ja són obertes.

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i el Col·lectiu Punt 6, en col·laboració amb l’IERMB i altres entitats i administracions, organitza el III Congrés “El transport públic és cosa de dones”.

La finalitat de l’acte és donar visibilitat a les diferències de gènere pel que fa la mobilitat quotidiana, on les dones tenen un patró de desplaçament basat sobretot en el caminar i en l’ús del transport públic.

El Congrés s’organitza en tres sessions online, els propers 17 i 24 de març i 7 d’abril i les inscripcions ja són obertes.

Per segon any consecutiu, l’IERMB col·labora en l’organització de la jornada en la que s’obre un espai de trobada i de debat sobre diferents escenaris i situacions de la dona vers el transport públic i la mobilitat sostenible.

Sessions del congrés

Sessió 1: Polítiques públiques de mobilitat amb perspectiva de gènere i diversitats (Dimecres 17 de març a les 15.00 hores)

A més de la presentació institucional i de la conferència inaugural, en aquesta sessió es parlarà de les organitzacions públiques del nostre entorn i de fora de Catalunya, qui presentaran projectes, plans, programes i estudis recents sobre mobilitat i gènere.

Sessió 2: Taula – debat “Dones que mouen el transport públic: vivències i perspectives de futur” (Dimecres 24 de març a les 15.00 hores)

Taula debat sobre l’experiència de dones que mouen el transport públic, tant en càrrecs de direcció com en llocs de treball, vinculats a l’operació del servei (maquinistes, conductores d’autobús…). Es vol donar a conèixer la seva experiència en entorns laborals particularment masculinitzats.

Sessió 3: Més enllà de Barcelona: la mobilitat de les dones en el territori català
(Dimecres 7 d’Abril a les 15.00 hores)

Xerrada sobre la connectivitat insuficient amb el transport públic de moltes zones rurals del territori català, que sovint comporta una dependència exclusiva dels mitjans de transport privat i una dificultat en l’accessibilitat de la població envellida, joves, dones i col·lectius amb menys ingressos.


 

Etiquetes: 
Categories: 
Mobilitat
ODS11. Ciutats i comunitats sostenibles
ODS3. Salut i benestar
ODS5. Igualtat de gènere

Relacionats

Article

Els objectius del nou PMQA, centrats en l'horitzó de l'any 2025, es basen a reduir les emissions en un 15%, respecte a les registrades l'any 2019, complint així amb l'acord derivat de la tercera Cimera de l'Aire de Catalunya, i inclou els valors guia de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), actualitzats el 2021.

Article

L’objectiu és mapejar la contaminació al municipi, avaluar-ne l’evolució i reforçar amb dades objectives l’estratègia de l’Ajuntament per reduir la pol·lució.

Article

Les Franqueses ha presentat el Pla Estratègic de la Bicicleta, un projecte que pretén fomentar l'ús quotidià d'aquest mitjà de transport i encaminar el municipi cap a una mobilitat més sostenible, en un acte obert a la ciutadania per poder explicar de primera mà el projecte i recollir els dubtes i aportacions dels veïns i de les veïnes del municipi.

Butlletí