"Gamificació a l’educació ambiental: dissenya i prova la teva activitat d'educació ambiental gamificada" - Societat Catalana d'Educació Ambiental

dissabte, 14 maig, 2022 - 09:00 a dissabte, 11 juny, 2022 - 14:00
Aula Ambiental Bosc Turull

La Societat catalana d'Educació Ambiental ofereix aquest curs-taller els dissabtes 14, 21 i 28 de maig, i 11 de juny de 2022, de 9 a 14 h.​

Com podem transmetre valors, coneixements i reflexions jugant? La gamificació és una tècnica que aplicada a l’educació, tenint en compte els principis de la pedagogia i la didàctica, busca utilitzar elements i mecàniques pròpies del joc per assolir objectius i generar aprenentatge. Explicar les claus d’aquest sistema, i com aplicar-lo, és la finalitat principal d’aquesta formació, per a poder dissenyar activitats participatives, entretingudes i adaptades a les necessitats actuals.

Aquest curs està destinat a persones educadores ambientals, formadores, docents i altres agents de canvi, per a obtenir eines i recursos per a acompanyar en el procés d’aprenentatge i de transformació comunitària, capacitant per a una presa de decisions orientades a l’acció, dissenyant recursos i/o portant a terme activitats d’educació ambiental, fent ús d’eines pedagògiques basades en principis de sostenibilitat.

Els objectius d'aquest curs taller són: aprendre a dissenyar una acció formativa i interactiva basada en la gamificació, aplicar l’acció formativa en un context d’ensenyament-aprenentatge real. adoptar el rol de docent/educadora i estudiant/participant en activitats gamificades, adaptar el procés d’ensenyament-aprenentatge a diferents perfils d’alumnat/persones jugadores, vivenciar els dubtes i els diferents perfils d’aprenentatge de l’alumnat davant una classe i reflexionar sobre les pròpies característiques com a educador/a, docent o mestre, que permetin situar-se amb èxit davant diferents perfils de joc.

La durada del curs és de 25 hores (20 h presencials + 5 h de treball autònom) i té un cost gratuït (formació 100% subvencionada amb el suport del Servei d’Educació Ambiental del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de la Generalitat de Catalunya). 

> Inscripcions
+ INFO
 


 

Organitzador: 
Societat Catalana d'Educació Ambiental
Destinatari: 
Persones educadores ambientals, formadores, docents i altres agents de canvii.
Contacte: 

Societat Catalana d’Educació Ambiental - Passeig Turull 2, 08023 Barcelona - 93 213 39 45 - scea@scea.cat

Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

L’acte de benvinguda del nou curs és l’espai de reconeixement del compromís que adquireix el món educatiu amb els reptes de ciutat en matèria de medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic.

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Acte
22/11/2023 - 00:00
El Born Centre de Cultura i Memòria. Barcelona.

Butlletí