"Gamificació a l’educació ambiental: dissenya i prova la teva activitat d'educació ambiental gamificada" - Societat Catalana d'Educació Ambiental

dissabte, 14 maig, 2022 - 09:00 a dissabte, 11 juny, 2022 - 14:00
Aula Ambiental Bosc Turull

La Societat catalana d'Educació Ambiental ofereix aquest curs-taller els dissabtes 14, 21 i 28 de maig, i 11 de juny de 2022, de 9 a 14 h.​

Com podem transmetre valors, coneixements i reflexions jugant? La gamificació és una tècnica que aplicada a l’educació, tenint en compte els principis de la pedagogia i la didàctica, busca utilitzar elements i mecàniques pròpies del joc per assolir objectius i generar aprenentatge. Explicar les claus d’aquest sistema, i com aplicar-lo, és la finalitat principal d’aquesta formació, per a poder dissenyar activitats participatives, entretingudes i adaptades a les necessitats actuals.

Aquest curs està destinat a persones educadores ambientals, formadores, docents i altres agents de canvi, per a obtenir eines i recursos per a acompanyar en el procés d’aprenentatge i de transformació comunitària, capacitant per a una presa de decisions orientades a l’acció, dissenyant recursos i/o portant a terme activitats d’educació ambiental, fent ús d’eines pedagògiques basades en principis de sostenibilitat.

Els objectius d'aquest curs taller són: aprendre a dissenyar una acció formativa i interactiva basada en la gamificació, aplicar l’acció formativa en un context d’ensenyament-aprenentatge real. adoptar el rol de docent/educadora i estudiant/participant en activitats gamificades, adaptar el procés d’ensenyament-aprenentatge a diferents perfils d’alumnat/persones jugadores, vivenciar els dubtes i els diferents perfils d’aprenentatge de l’alumnat davant una classe i reflexionar sobre les pròpies característiques com a educador/a, docent o mestre, que permetin situar-se amb èxit davant diferents perfils de joc.

La durada del curs és de 25 hores (20 h presencials + 5 h de treball autònom) i té un cost gratuït (formació 100% subvencionada amb el suport del Servei d’Educació Ambiental del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de la Generalitat de Catalunya). 

> Inscripcions
+ INFO
 


 

Organitzador: 
Societat Catalana d'Educació Ambiental
Destinatari: 
Persones educadores ambientals, formadores, docents i altres agents de canvii.
Contacte: 

Societat Catalana d’Educació Ambiental - Passeig Turull 2, 08023 Barcelona - 93 213 39 45 - scea@scea.cat

Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Acte
05/05/2022 - 09:00
Institut d'Estudis Catalans
Acte
31/01/2022 - 00:00
Biblioteca Bon Pastor (carrer de l’Estadella, 64). Barcelona
Article

El programa Escoles + Sostenibles ha organitzat durant el curs escolar 2020-2021 diferents activitats amb 358 escoles de la ciutat per celebrar el seu vintè aniversari i la tasca desenvolupada per promoure la sostenibilitat des de l’educació. En la cloenda del curs, celebrada en línia, hi han participat més de mil alumnes d’una cinquantena de centres i s’ha fet un repàs de les diferents iniciatives sostenibles impulsades per diferents escoles.

Butlletí