Festa de la Bicicleta a Barcelona

diumenge, 12 juny, 2016 - 10:00 a 14:00
Geolocation

La Bicicletada i la Festa de la Bicicleta faran del proper 12 de juny una jornada cívica i participativa oberta a tota la ciutadania, en què el vehicle de dues rodes es convertirà en el protagonista absolut. Barcelona segueix apostant per l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual, amb l’objectiu d’aconseguir una mobilitat més sostenible, una millor qualitat ambiental i la recuperació de l’espai públic en benefici de tothom.

El proper 12 de juny teniu una cita amb la bicicleta a la ciutat gràcies a la celebració d’una gran Bicicletada i la Festa de la Bicicleta.

A les 9.30 hores es donarà el tret de sortida a la bicicletada a la cruïlla entre els carres d’Aragó i Balmes, una pedalada popular oberta a la participació de tothom, petits i grans, amb un recorregut cèntric de 10 quilòmetres.

El circuit ciclista transcorrerà pel carrer d’Aragó, la plaça Espanya, l’avinguda Paral·lel, el carrer Floridablanca, la ronda Sant Pau, la plaça Universitat, el carrer Pelai, la plaça Catalunya, el carrer Fontanella, la plaça Urquinaona, el carrer Trafalgar, els passejos  Lluís Companys i Pujades, l’avinguda Meridiana, els carrers Pallars i Bac de Roda, la Rambla Guipúscoa, els carrers d’Aragó i  d’Independència i la plaça de les Glòries, punt d’arribada de la passejada ciclista.

Per qüestions organitzatives es prega la confirmació de la participació reomplint elsegüent formulari.

No obstant, a la plaça de les Glòries continuarà la festa, de 10.00 a 14.00 hores, amb una fira d’entitats i associacions i un programa d’activitats i tallers per a tots els públics.

Hi trobareu diverses activitats infantils per diferents franges d’edat (woorpack infantil,pumptrack, pushbike, iniciació al biketrial, etc.), taules informatives, tallers de construcció d’elements decoratius per a la vostra bicicleta, tastet de bicis elèctriques en un circuït, espai d’educació vial i demostració de bicicletes singulars, entre altres propostes.

També hi haurà un photocall per tenir un record especial de la festa i un espai de guarda-bicis per deixar ben aparcada la bicicleta i recórrer la fira tranquil·lament. Així mateix, hi haurà bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, per tal que també puguin sumar-se a la bicicletada, i una activitat a la fira per tal de donar a conèixer els diferents tipus de bicicletes adaptades.

Per altra banda, l’ONG Bicicletes sense fronteres recollirà bicicletes que la gent ja no faci servir, però que estiguin en bones condicions, i els hi donaran una segona oportunitat portant-les al Senegal i entregant-les als centres educatius, per aquells nois i noies que tinguin l’escola més lluny de casa i que amb la bicicleta podran anar a formar-se amb menys temps.

Amb aquesta acció, i més de 3.000 bicicletes lliurades, s’ha millorat el fracàs escolar en més d’un 20%.

Us convidem a donar a conèixer aquesta activitat i totes les iniciatives de dues rodes que tinguin lloc a Barcelona per les xarxes socials amb el hashtag #BCNenbici.

La Festa de la Bicicleta és una de les iniciatives que posen de manifest l’aposta de Barcelona per l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual, amb l’objectiu d’aconseguir una mobilitat més sostenible que ajudi a millorar la qualitat ambiental i recuperi l’espai públic per a la ciutadania.

Per aquest motiu, després de l’aprovació de la Mesura de l’Estratègia de la Bicicleta i de lacampanya de foment de la convivència i coexistència entre els diversos modes de desplaçament, ara se celebra aquesta jornada cívica i participativa oberta a tothom en què el vehicle de dues rodes serà el protagonista absolut durant tot un matí.


 

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona
Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental
Mobilitat

Relacionats

Notícia
El servei de Bicing arriba per primera vegada a 11 barris perifèrics

En total s’hi instal·laran 22 estacions. Aquesta ampliació territorial forma part de la segona fase de desplegament del nou Bicing, que també incorpora a la xarxa actual 75 noves estacions en zones amb més demanda. Per tant, el Bicing disposarà de 97 noves estacions per millorar el servei i oferir més cobertura.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i la Generalitat de Catalunya han donat el tret de sortida a la campanya informativa sobre la zona de baixes emissions Rondes de Barcelona (ZBE Rondes BCN), amb l'objectiu d'informar i recordar a la ciutadania en general, i als usuaris de vehicles privats en particular, l'entrada en vigor a primers d'any de les restriccions de circulació a la ZBE Rondes BCN per als vehicles sense distintiu ambiental de la DGT i les alternatives de què disposen.

Butlletí