Festa de la bici i bicicletada 2023 a Barcelona

diumenge, 11 juny, 2023 - 10:00 a 14:00
Av. Lluís Companys i carrer Aragó. Barcelona

L'11 de juny torna la Festa de la Bici i la Bicicletada


La bicicleta es converteix en la protagonista de la ciutat amb la Bicicletada i la Festa de la Bicicleta per fomentar una mobilitat sostenible per a tots els públics.

L’11 de juny se celebra una nova edició de la Festa de la Bici i la Bicicletada. Un esdeveniment popular que promou l’ús d’aquest mode de transport i un model de mobilitat segura, sostenible i saludable.

La Festa de la Bici tindrà lloc al passeig de Lluís Companys, com cada any, de 10 a 14.30 hores. I la Bicicletada sortirà a les 10.00 hores des del carrer Aragó, a la cantonada amb el passeig de Sant Joan. 

 

L’edició 2023

Per aquesta edició de la Festa de la Bici, es mantenen la fira d’entitats i les activitats per a tots els públics. L’objectiu és promoure l’ús de la bicicleta amb propostes com circuits, tallers o jocs. També es farà l’habitual sorteig de productes relacionats amb el món de la bicicleta a totes aquelles persones que participin de les activitats.  A la Fira d’entitats es mostraran els productes i les propostes de les entitats i empreses col·laboradores del sector, i s’oferirà tast de diferents bicicletes, com les cargobikes o el Bicing.

 

El recorregut de la Bicicletada

La bicicletada començarà a les 10 del matí al carrer d’Aragó, entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Sicília. El recorregut, d’uns 12 quilòmetres aproximadament, permetrà als aficionats de la bici pedalar pels districtes de l’Eixample, Ciutat Vella i Sant Martí. La marxa finalitzarà al passeig de Sant Joan on totes les persones participants podran anar a gaudir de la Festa de la Bici.

Amb sortida al carrer Aragó seguirà pel carrer de Tarragona, plaça d’Espanya, avinguda del Paral·lel en sentit contrari, carrer de Floridablanca, ronda de Sant Antoni, plaça de la Universitat, carrer de Pelai, plaça de Catalunya, carrer de Fontanella, plaça d’Urquinaona, carrer de Trafalgar, passeig de Lluís Companys, carrer del Comerç, passeig de Picasso, passeig de Pujades, carrer de la Marina, carrer de Lull, carrer de Badajoz, carrer dels Almogàvers, carrer de Roger de Flor, avinguda de Vilanova i passeig de Lluís Companys novament.

 

La ciutat aposta per la bicicleta

El Pla de Mobilitat Urbana 2024 pretén que els desplaçaments en bicicleta passin del 2,28% al 5% del total per 2024 i que més del 81% del total de desplaçaments es facin en modes de desplaçament sostenibles. L’ús de la bicicleta continua creixent a Barcelona i ja es realitzen més de 220.000 desplaçaments diaris en bici o vehicles de mobilitat personal, un 23% més que abans de la pandèmia.

Durant el 2022 i els primers mesos de 2023 s’han afegit 18 nous trams de carril bici a la ciutat, com el del carrer de Sants, el carrer de Manso, el de l’avinguda Meridiana o la Ronda Guinardó entre molts altres. I actualment s’estan fent les obres de quatre trams més. L’objectiu és superar els 272 quilòmetres a finals del 2023.


 

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona
Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Article
Resultats de l'estudi

El BACC presenta els resultats de la RADIOGRAFIA CICLISTA DE BARCELONA, un estudi que ha analitzat l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat durant els mesos de setembre i octubre de 2022 i febrer de 2023.

Article

Cada dia es fan 220.000 desplaçaments en bici o vehicles de mobilitat personal (VMP), un 11% més que en el darrer any i un 23% més que abans de la pandèmia. Aquest increment és paral·lel a les millores i l’ampliació de la xarxa ciclista de la ciutat.

Notícia

També s'està impulsant un prova pilot per programar la recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments municipals.

Butlletí