Fem un mos ecofeminista

dijous, 5 març, 2020 - 18:00
Barcelona. Ateneu l'Harmonia

Arriba el 8M un any més i aquest cop des de l’Aula Ambiental proposem un espai de conversa sobre ecofeminisme. Existeixen connexions entre la subordinació i l’opressió de les dones i l’explotació i dominació de la natura? Abordem la crisi global ecològica que viu el planeta i ens plantegem algunes preguntes.

Quines són les causes d’aquesta crisi? És possible sostenir un creixement econòmic indefinit en un planeta on els recursos naturals són finits? Entenent que l’estil de vida a la ciutat provoca un gran impacte al medi ambient i consumeix molts recursos, quines aliances podríem trobar entre el medi rural i la ciutat per tal que el model de vida urbana fos més sostenible? Per què els treballs que sostenen la vida humana, com la producció agrícola o el treball reproductiu tenen tant poc valor i son tan precaris a la nostra societat?

Com afrontem el treball reproductiu a les ciutats? Quins espais de cures, espais de participació, espais de convivència podem trobar als nostres barris? Què és la justícia climàtica? Quin paper estan assumint les dones en la lluita ambiental?

Com afecta la situació de canvi climàtic a les persones segons el lloc on viuen, el seu gènere i/o la seva classe social? Quines interdependències socioecològiques s’han creat en els últims segles i quines responsabilitats històriques se’n deriven davant de la situació d’emergència climàtica que estem vivint?

Debatrem sobre totes aquestes preguntes i més acompanyades per l’Amaranta Herrero de la Universitat Autònoma de Barcelona i del Col·lectiu Climacció, Ana Correro, d’Arran de terra (Associació que promou l’agroecologia i la sobirania alimentaria) i Blanca Valdivia del Col·lectiu Punt 6 (urbanisme feminista).


 

Municipis: 
Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Reportatge
Article de Núria Marín, Presidenta de la Diputació de Barcelona

Ajuntaments i Diputació ens hem posat en primera línia de la crisi de la COVID-19, gens aliena a l'emergència ambiental. I ho estarem en la postpandèmia, tot i que per a això reclamem més reconeixement institucional i capacitat de despesa i inversió.

Notícia

Empreses de tot el món poden participar en el repte “Com podem reduir la petjada ambiental del sector tecnològic per respondre a l’emergència climàtica?”. Els dos millors projectes guanyaran 40.000 euros cada un, a més del suport logístic de la Mobile World Capital Barcelona, per impulsar els respectius projectes pilot a la ciutat.

Notícia

Les reparacions més urgents estan en marxa i també s'ha aprovat la sol·licitud de zona greument afectada pel temporal

Butlletí