El transport públic és cosa de dones

dimarts, 21 març, 2023 - 10:00 a 19:00
Centre Cultural la Bòbila. L'Hospitalet de Llobregat

 Cinquè aniversari del congrés. Parlem dels impactes de les desigualtats de gènere en la mobilitat i el temps finit de les persones.

 Com afecten la ciutat dels 15 minuts, el teletreball i la flexibilitat horària als nostres usos del temps?

 Com cada any, comptarem amb casos d’èxit de polítiques de mobilitat amb perspectiva feminista a escala local i internacional.

Inscripció: Enllaç per la inscripció


Enguany des de la PTP organitzem una nova jornada per parlar de desigualtats i mobilitat amb perspectiva feminista. Com a temàtica central, aquest 2023 parlem del temps i de mobilitat, doncs, malgrat que la mobilitat no és una activitat en si mateixa i que ens és necessària principalment per a desenvolupar part de les nostres activitats diàries, ocupa un espai important en allò que anomenem els usos socials del temps. Cada vegada més, es parla del dret al temps, perquè aquest pot ser font d’injustícies, ja sigui en funció de realitats com l’origen, la renda, les discapacitats, o del lloc de residència de les persones. Si hi afegim la dimensió de gènere, i en un context de desigualtats estructurals entre dones i homes, les desigualtats s’accentuen.

L’aposta per la ciutat pròxima o dels 15 minuts, la millora dels temps de viatge dels serveis de transport públic, el teletreball o la flexibilitat horària en l’entorn laboral, poden ser exemples de polítiques que impacten en els temps de les nostres mobilitats, contribuït en conseqüència, a generar uns usos del temps més justos socialment, més saludables i ambientalment més resilients.

De la mateixa manera que en edicions anteriors i després de l’experiència dels darrers quatre anys, en aquesta edició mantenim un espai d’actualitat sobre polítiques de mobilitat i de transport amb perspectiva feminista. S’exposaran casos que són d’interès del nostre entorn més proper, així com, experiències d’interès de països de l’Àfrica i de l’Amèrica Llatina.

PROGRAMA A LA WEB.


 

Organitzador: 
Plataforma per la Promoció del Transport Públic
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Article

El nou servei, que ha entrat en vigor aquest any, garanteix durant els propers tres exercicis, prorrogables a dos més, el manteniment i la millora de l’espai verd urbà i l’arbrat de L’Hospitalet d’acord amb un model més ecològic i sostenible. La presentació es va fer el passat 22 d'octubre, en el marc de l’acte amb motiu dels 100 anys del barri de la Florida.

Acte
25/03/2023 - 00:00
Barcelona
Acte
22/03/2023 - 00:00
Barcelona

Butlletí