Curs: Educar amb l'alimentació per un pensament crític amb el model alimentari, social i econòmic

divendres, 1 juliol, 2016 - 09:00 a dissabte, 2 juliol, 2016 - 08:59
Cal Temerari
Geolocation

Aquest curs busca donar eines al professorat per a que l’alumnat adquireixi una visió crítica sobre el nostre sistema alimentari i les seves conseqüències en la salut, el medi ambient i els mitjans de vida de les persones productores, des de la perspectiva i els valors de la Sobirania Alimentària.   

A qui està adreçada?  
A tot el professorat de primària i secundària del Vallès 

Més informació i inscripcions

OBJECTIUS:

- Conèixer experiències educatives que ens donen claus per a què l’alumnat aprengui a valorar críticament els fenòmens del seu món, en especial els relacionats amb el sistema alimentari; a desenvolupar projectes col·lectius solidaris, a comunicar a través de les noves tecnologies y a realitzar projectes i tasques concretes relacionades amb l’alimentació (cuina, hort..)
- Formar i sensibilitzar el personal docent sobre l'actual model de producció, distribució i consum d'aliments, així com les seves repercussions en la salut, el medi ambient i la vida de les persones productores, en especial la situació de la dona al camp.
- Reflexionar conjuntament amb els i les docents sobre les pràctiques educatives actuals en relació a la promoció d'una ciutadania global, crítica i compromesa amb una societat més justa i ecològicament sostenible.

Encara queden places i sobretot si sou de St Cugat creiem que us pot ser de molta utilitat, per després comptar amb l'acompanyament gratuit per introduir als vostres centres aquestes temàtiques a l'aula a través del programa "Alimentacció: Xarxa d'escoles per un Món Rural Viu".


 

Etiquetes: 
Categories: 
Agricultura

Relacionats

Notícia

El Pla inclou 85 accions amb l’objectiu de reduir a Sant Cugat un 62,5% les emissions per càpita de CO2 al 2030. El PAESC inclou 85 accions de mitigació a desenvolupar entre el 2021 i el 2030, que han de permetre reduir 207.552 Tones de CO2 equivalents (tCO2eq) a 31 de desembre de 2030.

Opinió

Els insectes, diu la FAO, són una font alimentària molt nutritiva i saludable, amb un alt contingut en greixos, proteïnes, vitamines i fibra i contingut mineral: la composició d’omega-3 insaturats i dels àcids grassos en els cucs de farina és comparable a la dels peixos i superior a la dels bistec de vedella

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès impulsa una campanya per promoure l’ús de la copa menstrual entre les joves de 16 a 20 anys de Sant Cugat

Butlletí