Conferència: 'Com garantim l'accés equitatiu als espais verds'

dijous, 13 desembre, 2018 - 08:30 a 15:00
Palau Macaya Passeig de Sant Joan, 108, 08037, Barcelona

El simposi forma part del cicle "Salut i Natura" i és un acte paral·lel del 11th International Forum on Urbanism (IFOU) Congress 2018: Reframing urban resilience implementation: Aligning sustanability and resilience.

Les preguntes que les ciutats afronten amb la promoció de ciutats més ecològiques sovint estan relacionades amb la dimensió social dels espais urbans verds i blaus: qui té en realitat accés a aquests espais? Quins són els principals beneficis per a les persones i les comunitats, com ara una millor salut? Qui són els veritables beneficiaris d'aquests espais urbans verds i blaus? I què han de tenir en compte les ciutats a l’hora de planejar, crear i mantenir aquests espais com a conseqüència?

Durant la jornada hi haurà sevei de traducció simultània anglès - català.

Si esteu interessats en participar-hi us heu d'inscriure a través de la web del Palau Macaya

PROGRAMA (consultar en PDF)

El simposi està coorganitzat per l’ICTA-UAB, SomNatura, la Xarxa de Custòdia del Territori, ICLEI - Governs Locals per a la Sostenibilitat i la UICN. Els investigadors internacionals del Centre de Resiliència d'Estocolm (SE), la Universitat Humboldt de Berlín (DE), la Universitat de Lodz (PL), The New School (EUA) s'uneixen a investigadors locals de l’ICTA-UAB i representants de la ciutat de Barcelona per debatre les consideracions, els desafiaments i les implicacions de fer que les ciutats siguin més saludables i accessibles per a tots els residents a través de la natura urbana.


 

Municipis: 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia

A la ciutat de Barcelona, en ple entorn urbà, hi viuen eriçons. Pot semblar una novetat simpàtica, però el fet és que alguns d'aquests animals moren en llocs on es fan obres. Des de fa cinc anys, una població d'eriçons ha trobat refugi en un solar de Sant Andreu que ara han començat a urbanitzar

Notícia

Enverdim Barcelona pretén que els ciutadans facin més verda la ciutat des dels seus balcons, terrasses i finestres. El procediment del projecte Enverdim Barcelona és senzill: ell planta una llavor i un cop germina i és prou forta ja està preparada per trobar una nova llar. Llavors la deixa en un punt de la ciutat fins que arriba alguna persona i se l’emporta. L’objectiu és multiplicar les plantes que hi ha a la ciutat. 

Article

El pantà de la Foixarda s’ha convertit en un espai de biodiversitat urbà a Barcelona. Situat en una antiga pedrera de Montjuïc, té més de 100 anys d’història i s’ha convertit en un hàbitat idoni perquè s’hi instal·lin les 23 espècies actuals d’aus i vuit de ratpenats: una xifra molt poc habitual a la ciutat.

Butlletí