Biomarató 2018 - Ciutats amb vida

divendres, 27 abril, 2018 - 00:00 a dilluns, 30 abril, 2018 - 23:59

 

Què és la Biomarató?

La Biomarató és el City Nature Challenge local de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El City Nature Challenge (CNC) és una competició amistosa internacional d’observacions naturalistes. 80 ciutats de tot el món competiran entre elles per aconseguir la major quantitat d’observacions d’éssers vius de la seva naturalesa local i publicar-les a internet. En el cas d’Espanya, les ciutats que hi participen son Barcelona, Cádiz, Madrid i Sevilla. Si estàs en algun dels 36 municipis que conformen l’AMB pots contribuir a que la Biomarató guanyi el City Nature Challenge!

Qui guanyarà?

Això encara és un misteri! Però serà la ciutat amb …

més observacions naturalistes

més espècies d’éssers vius observats

més participants implicats

Quan

Apunta: entre el 27 i el 30 d’abril tens una cita per augmentar el marcador de la teva ciutat!

Com i on es farà?

La competició es farà a l’estil bioblitz, és a dir, una marató d’observacions naturalistes per registrar tantes espècies com sigui possible en un lloc i un temps determinats. En el cas de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els llocs són el 36 muncipis que formen l’AMB:

BadalonaBadia del VallèsBarberà del VallèsBeguesCastellbisbalCastelldefelsCerdanyola del VallèsCervellóCorbera de LlobregatCornellà de LlobregatEl PapiolEl Prat de LlobregatEsplugues de LlobregatGavàL’Hospitalet de LlobregatLa Palma de CervellóMolins de ReiMontcada i ReixacMontgatPallejàRipolletSant Adrià de BesòsSant Andreu de la BarcaSant Boi de LlobregatSant Climent de LlobregatSant Cugat del VallèsSant Feliu de LlobregatSant Joan DespíSant Just DesvernSant Vicenç dels HortsSanta Coloma de CervellóSanta Coloma de GramenetTianaTorrelles de LlobregatViladecans

A Barcelona ciutat, s’ha organitzat pels seus 10 districtes:

EixampleCiutat VellaGràciaHorta-GuinardóLes CortsNou BarrisSant AndreuSant MartíSants-MontjuïcSarrià-Sant Gervasi

Vídeo sobre com va néixer el City Nature Challenge (en anglès), amb una de les impulsores del CNC, la Lila Higgins:

 

Converteix-te en un ciutadà científic!

Per registrar les observacions, tant a Barcelona com a la resta de ciutats de l’estat espayol s’utilitzarà plataforma de ciència ciutadana Natusfera, que és un quadern de camp per al mòbil, una xarxa social naturalista i una plataforma molt potent per al seguiment de la biodiversitat. Les observacionsregistrades en Natusfera quedaran disponibles per a tothom i, posteriorment, passaran a formar part de GBIF (Infraestructura Mundial d’Informació en Biodiversitat, per les sigles en anglès), que amb gairebé 900 milions de registres constitueix la major xarxa mundial de dades de biodiversitat. D’aquesta manera les dades seran útils per a la ciència i per afavorir la conservació de la naturalesa de les nostres ciutats.


Vols participar-hi, oi? ¡Esbrina com aquí!


 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia

S’invertiran gairebé 6 milions en el Refugi de Biodiversitat com a estratègia de renaturalització.

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Notícia

La Fundació Barcelona Zoo participa en el projecte TuroCat, que treballa per recuperar aquesta espècie en perill d’extinció. Des de l’entrada en funcionament del programa l’any 2018 se n’han alliberat 24 exemplars

Butlletí