Biomarató 2018 - Ciutats amb vida

divendres, 27 abril, 2018 - 00:00 a dilluns, 30 abril, 2018 - 23:59

 

Què és la Biomarató?

La Biomarató és el City Nature Challenge local de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El City Nature Challenge (CNC) és una competició amistosa internacional d’observacions naturalistes. 80 ciutats de tot el món competiran entre elles per aconseguir la major quantitat d’observacions d’éssers vius de la seva naturalesa local i publicar-les a internet. En el cas d’Espanya, les ciutats que hi participen son Barcelona, Cádiz, Madrid i Sevilla. Si estàs en algun dels 36 municipis que conformen l’AMB pots contribuir a que la Biomarató guanyi el City Nature Challenge!

Qui guanyarà?

Això encara és un misteri! Però serà la ciutat amb …

més observacions naturalistes

més espècies d’éssers vius observats

més participants implicats

Quan

Apunta: entre el 27 i el 30 d’abril tens una cita per augmentar el marcador de la teva ciutat!

Com i on es farà?

La competició es farà a l’estil bioblitz, és a dir, una marató d’observacions naturalistes per registrar tantes espècies com sigui possible en un lloc i un temps determinats. En el cas de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els llocs són el 36 muncipis que formen l’AMB:

BadalonaBadia del VallèsBarberà del VallèsBeguesCastellbisbalCastelldefelsCerdanyola del VallèsCervellóCorbera de LlobregatCornellà de LlobregatEl PapiolEl Prat de LlobregatEsplugues de LlobregatGavàL’Hospitalet de LlobregatLa Palma de CervellóMolins de ReiMontcada i ReixacMontgatPallejàRipolletSant Adrià de BesòsSant Andreu de la BarcaSant Boi de LlobregatSant Climent de LlobregatSant Cugat del VallèsSant Feliu de LlobregatSant Joan DespíSant Just DesvernSant Vicenç dels HortsSanta Coloma de CervellóSanta Coloma de GramenetTianaTorrelles de LlobregatViladecans

A Barcelona ciutat, s’ha organitzat pels seus 10 districtes:

EixampleCiutat VellaGràciaHorta-GuinardóLes CortsNou BarrisSant AndreuSant MartíSants-MontjuïcSarrià-Sant Gervasi

Vídeo sobre com va néixer el City Nature Challenge (en anglès), amb una de les impulsores del CNC, la Lila Higgins:

 

Converteix-te en un ciutadà científic!

Per registrar les observacions, tant a Barcelona com a la resta de ciutats de l’estat espayol s’utilitzarà plataforma de ciència ciutadana Natusfera, que és un quadern de camp per al mòbil, una xarxa social naturalista i una plataforma molt potent per al seguiment de la biodiversitat. Les observacionsregistrades en Natusfera quedaran disponibles per a tothom i, posteriorment, passaran a formar part de GBIF (Infraestructura Mundial d’Informació en Biodiversitat, per les sigles en anglès), que amb gairebé 900 milions de registres constitueix la major xarxa mundial de dades de biodiversitat. D’aquesta manera les dades seran útils per a la ciència i per afavorir la conservació de la naturalesa de les nostres ciutats.


Vols participar-hi, oi? ¡Esbrina com aquí!


 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Article

Mollet del Vallès és el municipi que té censats mes nius d’orenetes, un ocell insectívor estrictament protegit i de gran interès com a indicador ambiental. 

Acte
29/05/2021 - 00:00
Cornellà de Llobregat
Notícia

La Setmana de la Natura té lloc del 24 de maig al 5 de juny. A Cornellà, enguany, per celebrar-la l'Ajuntament vol posar en valor la biodiversitat que habita als espais verds i carrers de la ciutat. Una biodiversitat positiva que millora molts aspectes de la vida humana: salut, pol·linització, control de plagues, etc. 

Butlletí