Barcelona Resilience Week

dilluns, 14 març, 2016 - 00:00 a divendres, 18 març, 2016 - 23:59

Basant-se en l'èxit de l'experiència de Barcelona Resiliència al febrer de 2015, que va atraure més de 170 participants i va involucrar a més de 20 ciutats, el BCN Urban Resilience, ONU-HABITAT Programa de Perfils de Ciutat per la Resiliència i la ciutat de Barcelona estan llançant la Barcelona REsilience Week, una plataforma global per a la discussió i l'aprenentatge entre les ciutats principals i les empreses que treballen per construir comunitats més resistents a tot el món. Es preveuen cobrir una àmplia gamma de temes, des de la gestió de l'aigua i les infraestructures urbanes a prova de desastres a marcs de col·laboració a diversos agents interessats i la resiliència social. L'esdeveniment comptarà amb una varietat de sessions, com ara taules rodones d'alt nivell, sessions paral·leles, reunions de la xarxa de la ciutat i visites de camp.

Per l'esdeveniment d'aquest any, s'esperen a més de 250 assistents, entre ells representants de més de 50 ciutats.

Més informació

Geolocation
Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Article

En concret, durant el 2020 es van emetre 2,7 milions de tones de CO2, mentre que el 2019 van ser 3,6. D’aquesta quantitat, 330.090 tones corresponen a l’estalvi de consum energètic, tant el domèstic, l’industrial com el comercial i de serveis. Una baixada, no estructural, que ha ajudat a assolir el 42% dels compromisos de reducció fixats per a l’any 2030. Aquestes són unes de les principals dades de l’Informe de l’emergència climàtica a Barcelona 2020.

Entrevista

Laia Serra és una de les portaveus de "Veus per la Sobirania Alimentària a ciutat" Aquesta plataforma heterogènia aglutina persones, entitats i moviments socials que treballen per la Sobirania alimentària des de diversos àmbits per construir unes ciutats veritablement sostenibles en relació a l'alimentació. Neixen, com diu Serra, no per fer una crítica a les polítiques municipals, sinó per reivindicar que fa anys que dediquen els seus esforços a transformar el sistema alimentari. Amb Laia Serra repassem quines són les seves propostes.

Butlletí