Vilanova i la Geltrú habilita un dipòsit més per acumular aigua freàtica

27/02/2024 - 09:00

La Companyia Municipal d'Aigües ha estat treballant avui en la preparació d'un dipòsit addicional, amb l'objectiu d'incrementar la disponibilitat d'aigua no potable de cara a la neteja posterior a les Comparses

En concret, es tracta del dipòsit municipal de Xamanets, amb capacitat per a 500 m3. Durant aquest matí s'hi han realitzat tasques de neteja i desinfecció, per omplir-lo posteriorment amb aigua freàtica, és a dir, procedent del subsòl. Un cop passat el Carnaval, aquest dipòsit quedarà a disposició de la ciutat per complementar els cabals que provenen d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat.

 

Per les Comparses, caramels al centre

En l'estat d'emergència 1 per sequera, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Federació d'Associacions pel Carnaval van demanar a les entitats participants i a la població en general que concentressin el llançament de caramels als carrers i places del centre de la ciutat. D'aquesta manera, es podria reduir la superfície de neteja de caramels i, per tant, minimitzar els recursos hídrics a utilitzar.

Donada la situació d'emergència per sequera, el dispositiu de neteja de Carnaval restringirà l'ús de l'aigua tant com sigui possible, prioritzant el treball amb les màquines escombradores i la retirada manual. En cas d'haver d'utilitzar aigua, es prioritzarà la procedent de freàtics i pluvials, recollida en els dipòsits de rambla de Lluís Companys i de la rambla dels Països Catalans. Precisament aquest matí els serveis de neteja ja han preparat els camions cisterna per si cal fer-ne ús.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

En marxa el projecte d'una instal·lació per regenerar part del cabal de la depuradora i reutilitzar-lo

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Notícia

La diversificació de les fonts d’abastament i el millor aprofitament dels recursos són dos dels reptes que reclama la transició ecològica. En aquest sentit, el Pla de Sequera de Reus, aprovat i en vigor, incorpora un seguit d’obres i projectes que tenen com a objectiu l’aprofitament de l’aigua de KM 0.

Butlletí