Santa Perpètua de Mogoda obre una consulta ciutadana sobre l’abastament d’aigua en situació de sequera

01/03/2024 - 08:34

La consulta romandrà oberta al portal de participació ciutadana fins al 13 de març.

L'Ajuntament prepara l'Ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de la Generalitat de Catalunya, ha tramès als ajuntaments de Catalunya una proposta d’ordenança municipal d’usos de l’aigua en situació de sequera, per tal de poder regular en l’àmbit municipal les restriccions i altres mesures derivades del Pla Especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera, aprovat per Acord de Govern de 8 de gener de 2020, i de la normativa posterior, que regula les mesures extraordinàries i urgents que caldrà aplicar en cada cas.

La proposta d’ordenança ha estat redactada per l’ACA en col·laboració amb el Districte de Conca Fluvial de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya, i cada ajuntament l’ha d’adaptar a les situacions concretes de cada municipi.

La nova ordenança pretén garantir el servei públic d'abastament i distribució d'aigua potable de competència municipal i fomentar l'estalvi en el consum d'aigua en situació de sequera. Aquesta ordenança s’aplicarà durant els períodes de sequera declarats per l’ACA. L’aprovació d'aquesta ordenança específica, a aplicar en cas de sequera, ha de permetre actuar per a complir els objectius d’aquesta norma, i que és garantir el servei públic d’abastament i distribució d'aigua potable de competència municipal i fomentar l’estalvi en el consum d’aigua en situació de sequera.

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El consum domèstic d'aigua ha baixat un 14% durant el darrer any

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Notícia

La sessió informativa celebrada a la Casa de la Vila de l'Ajuntament de Montcada i Reixac va servir per explicar les mesures que s’han aplicat per estalviar aigua als equipaments i edificis municipals. La previsió és reduir-ne el consum en un 50%, tot i que el percentatge que gasta el consistori només suposa el 4% del total.

Butlletí