Vuit rucs per evitar incendis a Valldoreix

Font: Cugat Mèdia

13/04/2023 - 08:48

Vuit rucs del ramat de la masia de Can Domènech ajudaran a mantenir net el sotabosc de les zones boscoses perimetrals i interiors de Valldoreix per reduir al màxim el risc d'incendi a la vila durant els mesos de més calor.

Es tracta d'una iniciativa conjunta entre l'EMD de Valldoreix i el propietari de la finca de Can Domènech, Paul Domènech.

La idea consisteix a crear un tancat de cinc hectàrees a la franja de protecció perimetral contra incendis, ubicada entre el camí de la Salut i el barri del Monmany. La primera fase del projecte serà en aquest espai on els ases pasturaran durant tres o quatre mesos amb la intenció de reduir el material combustible del sotabosc i contribuir a la recuperació d'espais oberts.

El que es busca amb aquests animals és millorar la biodiversitat i prevenir un gran incendi forestal a la serra de Collserola, ja que els rucs s'adapten perfectament als objectius a un baix cost i amb resultats òptims, ha explicat el propietari. Paul Domènech ha afegit que els rucs no necessiten "una qualitat de farratge tan alta com altres tipus de ramats, i per això s'adapten perfectament a les tasques de silvopastura a Collserola". La vocal de l'EMD Susana Herrada ha mostrat "tot el suport" de l'administració valldoreixenca a les iniciatives de la pagesia per recuperar el mosaic agroforestal de Collserola i ajudar a evitar els grans incendis forestals.

L'EMD de Valldoreix també ha explicat que finançarà una part del projecte i engegarà una campanya perquè la ciutadania, el teixit empresarial i el comercial de la vila puguin donar suport a la iniciativa a través de l'apadrinament dels rucs. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar la implicació i la participació de la ciutadania, contribuir a la tasca de preservació de l'entorn natural i de prevenció d'incendis forestals.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
06/05/2023 - 00:00
Masia de Can Rabella. Sant Cugat del Vallès
Article

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Sant Cugat Empresarial han ofert una sessió informativa amb una quinzena d'empreses per animar-les a sumar-se al projecte d'aigües regenerades de l'AMB.

Butlletí