VNG commemora el dia Mundial del Medi Ambient recuperant la lectura del manifest escolar i amb activitats sobre horticultura i ocells

01/06/2021 - 12:10

La meteoròloga de TV3 Gemma Puig parlarà sobre les evidències del canvi climàtic

L'alumnat dels centres educatius llegirà de nou el Manifest ambiental escolar. El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i Vilanova i la Geltrú recupera els actes d'aquesta commemoració, després que l'any passat no es pogués celebrar en el format habitual a causa de la Covid-19. El divendres, 4 de juny, representants de les escoles i instituts de la ciutat llegiran a la plaça de la Vila el manifest que enguany reivindica que “Volem unes platges vives a Vilanova i la Geltrú”.

Una altra activitat destacada serà la conferència de la meteoròloga de TV3 Gemma Puig sobre l'emergència climàtica. Serà el 8 de juny, als jardins del Centre de Resiliència Can Pahissa. Puig repassarà alguns dels efectes de l'escalfament global com l'augment de la temperatura, la pujada del nivell del mar, les sequeres o les inundacions. Per assistir-hi cal inscripció prèvia perquè l'aforament és limitat. La sessió també es podrà seguir telemàticament.

Les activitats al voltant del Dia Mundial, però començaran aquest cap de setmana, amb una plantada d'arbustos autòctons, i s'allargaran fins al 9 de juny, amb una jornada sobre governança del litoral. Al llarg de 10 dies es podrà participar en tallers, xerrades i passejades per espais naturals de la ciutat. Els àmbits destacats enguany són l'horticultura i l'agroecologia, l'ornitologia, i el coneixement de l'entorn.

Podeu consultar el programa d'activitats sencer a www.vilanova.cat/ciutat_verda/


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La Companyia Municipal d'Aigües ha estat treballant avui en la preparació d'un dipòsit addicional, amb l'objectiu d'incrementar la disponibilitat d'aigua no potable de cara a la neteja posterior a les Comparses

Notícia

En marxa el projecte d'una instal·lació per regenerar part del cabal de la depuradora i reutilitzar-lo

Butlletí