Vilanova i la Geltrú s'adhereix a la campanya l'Hora del Planeta

Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
30/03/2012 - 00:00

Aquest dissabte 31 de març s'ha celebrat la campanya L'Hora del Planeta. Es tracta d'una iniciativa de l'ONG WWF que es ve organitzant a nivell mundial des de fa 6 anys i que l'any passat va aconseguir que 5.251 ciutats, de més de 135 països i territoris d'arreu del món, s'hi adherissin.

Enguany, el lema d'aquesta campanya de sensibilització en defensa del medi ambient i en contra del canvi climàtic ha estat "apaga el llum, encén el planeta", i ha tingut com a objectiu aconseguir mobilitzar 6.000 ciutats d'arreu del planeta i prop de 2.000 milions de persones.

Vilanova i la Geltrú és una de les ciutats que s'ha afegit a la campanya. És per això que des de l'Ajuntament de la ciutat ha decidit apagar els llums, entre les 20.30 i les 21.30h, de les façanes del Mercat Central, de l'edició Neàpolis, del Teatre Principal, del castell de la Geltrú, així com una part de l'enllumenat de la plaça de la Vila i de la rambla Principal.

AdjuntMida
Image icon 60+earth_hour.gif13.44 KB

Relacionats

Article

Els jardins de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrí es converteixen en un espai de refugi climàtic d'accés públic. L'espai obre cada matí, de dilluns a divendres, i anirà incorporant elements per millorar el confort.​

Article

L'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i el Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú disposen des de fa poques setmanes d'energia generada per plaques solars fotovoltaiques. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mitjançant l'Agència Local de l'Energia i el suport de la Diputació de Barcelona, ha incorporat a l'EMAID una instal·lació fotovoltaica per autoconsum de 10 kW de potència i a la coberta del centre cívic una de 5 kW.

Article

Vilanova i la Geltrú aposta des de l'any 2019 per reduir l'impacte ambiental de les Comparses i per un Carnaval més sostenible, afavorint la utilització de caramels ecològics, amb menys repercussió en el medi ambient que els caramels estàndards.

Butlletí