Vilanova i la Geltrú disposarà d'un aparcament vigilat per a 300 bicicletes

Sostenible.cat
02/01/2013 - 00:00

Una superfície tancada podrà allotjar 300 bicicletes a la plaça Eduard Maristany de Vilanova i la Geltrú. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar la mobilitat sostenible, augmentat la seguretat de les bicicletes dels usuaris que es desplacen fins l'estació de tren.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat la concessió demanial a la Fundació Privada Formació i Treball per a la gestió i vigilància d'aquest aparcament de bicicletes, posant a disposició l'espai de titularitat municipal que es troba fent cantonada entre el carrer del Forn del Vidre i l'avinguda del Ferrocarril, per poder tirar endavant una activitat econòmica que s'emmarca en un projecte social. 

L'objectiu és garantir als ciutadans que es desplacen en bicicleta fins a la plaça d'Eduard Maristany, la vigilància del vehicle durant el període de temps que resta estacionat per l'absència del propietari. L'horari d'ús del servei serà el més ampli possible per intentar adaptar-se a l'inici i finalització dels horaris dels trens.

El Projecte Inserció Garraf té per objectiu principal facilitar la inserció laboral de persones amb especials dificultats per treballar, ateses per Serveis Socials, i que reben la renda mínima d'inserció del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, en contraprestació al desenvolupament d'accions que els puguin dur a la seva inserció social i laboral. Aquest projecte ofereix a aquestes persones la possibilitat de realitzar unes pràctiques de caràcter laboral que els ajudin a desenvolupar-se personalment i professionalment de forma autònoma.

L'activitat es crea sota la direcció i empara legal de Formació i Treball, Empresa d'inserció, amb una durada màxima de 3 anys. 

Relacionats

Notícia

L'1 de juny ha començat el servei de neteja viària amb la plantilla de treballadors internalitzada a la Companyia d'Aigües de Vilanova, completant el procés inicat fa gairebé un any. D'aquesta manera, es fa efectiva la gestió directa municipal del servei, aprovada al Ple municipal el juliol de l'any passat. La plantilla de 57 treballadors subrogats s'ampliarà amb personal eventual en puntes de feina com els mesos d'estiu.

Notícia

La proposta inclou una naturalització dels espais verds públics i el foment i protecció de les espècies autòctones i de la biodiversitat en la naturalització dels escocells dels arbres i en la transformació de gespes a prades naturals. També preveu una reducció del consum d'aigua destinat al reg d'aquests espais.

Article

Vilanova i la Geltrú celebrarà la Setmana del Medi Ambient amb una vintena d'activitats que promouen el coneixement de la natura, la fauna i el territori proper, i que fomenten la mobilitat sostenible i l'educació ambiental.

Butlletí