Uns 20 voluntaris participen en un cens de llúdrigues al Congost

Font: VOTV

11/06/2019 - 08:00
 

Com ja es va fer a primers de maig per la conca de la Tordera, els dies 24 i 25 de maig es va fer el “Cens visual de la llúdriga a la conca del Besòs”. En aquesta ocasió, s’ha escollit un tram del riu Congost i un altre del riu Tenes.

Els passats 24 i 25 de maig, va tenir lloc el cens visual de la llúdriga a la conca del Besòs. Una activitat programada dins el projecte de seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera. En total, es van mostrejar uns 12 km de riu.

Els voluntaris van ser distribuïts en grups pels diferents punts del riu prèviament establerts, ubicats cada 500 m per tal que, entre les 20 i les 22 hores, estiguessin a l’aguait i fessin un recompte de de les observacions de llúdriga i d’altra fauna fluvial. Aquesta metodologia es va repetir el dissabte en els mateixos punts d’observació.

Aquest cens forma part d’una metodologia científica del projecte de Seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera, coordinat per l’Observatori de la Tordera i del Besòs (ICTA-UAB), el Consorci Besòs Tordera i el Zoo de Barcelona.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l'AMB presenten les primeres actuacions per a la renaturalització del Besòs

Notícia

La llúdriga es reprodueix al riu Mogent per primera vegada després de quaranta anys. Una femella i dues cries corroboren la reproducció de l'espècie a la conca del Besòs per tercer any consecutiu.

Notícia

Un nou pla proposa gairebé mig miler d’habitatges públics i impulsar la millora ambiental del Besòs. El programa inclou una trentena de mesures conjuntes enfocades a la integració urbana, la recuperació ambiental, la protecció del litoral, la dinamització econòmica i l’habitatge públic.

Butlletí