Un total de 7 propostes es presenten al concurs d’idees per a la millora en estalvi i eficiència energètica a Lleida

22/03/2018 - 14:08

Font: Internet

La iniciativa, impulsada per la Paeria i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya-Demarcació de Lleida, té l’objectiu de dur a terme un projecte d’eficiència energètica i/o generació d’energia als serveis, infraestructures o edificis municipals de la Paeria. El guanyador rebrà l’encàrrec de la redacció del projecte executiu i la direcció de les actuacions.

El concurs d’idees per a la millora en estalvi i en eficiència energètica a Lleida que impulsen la Paeria i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya-Demarcació de Lleida ha rebut un total de 7 candidatures, cinc de l'àmbit local i dues més provinents de fora. La iniciativa, adreçada als col·lectius d’enginyers industrials o titulats en màsters en enginyeria industrial, té l’objectiu de dur a terme un projecte d’eficiència energètica i/o generació d’energia als serveis, infraestructures o edificis municipals de la Paeria.

El concurs d’idees ha de permetre definir i executar actuacions encaminades a millorar el comportament energètic dels equipaments municipals i de la ciutat en general. Entre altres accions a desenvolupar dins el concurs, hi ha reduir consums i emissions contaminants, definir actuacions per apropar-se als requeriments dels edificis de consum d’energia gairebé nuls, millorar el confort dels usuaris dels serveis, establir propostes de manteniment energètic dels serveis i instal·lacions, definir un sistema de seguiment i control energètic i realitzar propostes de generació d’energia en qualsevol dels seus àmbits.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha mostrar la seva satisfacció pels resultat de la convocatòria, a l'espera de conèixer el contingut de la proposta i ha destacat que s'aconsegueix "l'objectiu d'esperonar i estimular els professionals perquè pensin com podem avançar en aquesta transició energètica i en fórmules d'estalvi, eficiència i millor gestió dels recursos".

Aquesta, ha afegit, és una iniciativa més que mostra la voluntat clara de l’Ajuntament per col·laborar amb la societat civil amb la intenció de repensar com evoluciona la ciutat per fer-la millor. “El concurs s’emmarca dins l’àmbit d’actuació del Pla Operatiu de la Regidoria, que té la gestió intel·ligent de la ciutat i dels serveis urbans i la sostenibilitat i l’eficiència energètica com a pilars fonamentals”, ha dit el regidor.

La selecció del guanyador es realitzarà segons l’avaluació d’un jurat per la originalitat de les idees, la qualitat de la proposta tècnica i la seva viabilitat econòmica i, en conjunt, del nivell de millora dels objectius a assolir. Els guanyadors rebran l’encàrrec de la redacció del projecte executiu i la direcció de les actuacions.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Notícia

La Paeria ha constituït avui el grup tècnic de treball per a impulsar l’Estratègia de l’Energia de Lleida per a complir amb els compromisos de reducció d’emissions per a mitigar el canvi climàtic, que comptarà amb la coordinació de la catedràtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Luisa F. Cabeza.

Notícia

Trenta empreses dels Polígons Industrials de Lleida participen en l’estudi per crear una Comunitat Energètica. La Paeria ha presentat els resultats de l’estudi per impulsar aquest concepte col·laboratiu.

Butlletí