Un projecte per aconseguir l’autoproducció sostenible amb plaques fotovoltaiques a Tiana

28/01/2019 - 08:00

Els tianencs Carles Campos i Francesc Giró han unit forces per aconseguir engegar a Tiana un projecte d’autoproducció sostenible amb plaques fotovoltaiques de la mà de la cooperativa Som Energia.

Tot va començar a partir d’una publicació al Facebook d’en Francesc, que és soci de la cooperativa:

En Carles, que també és soci, és el president de l’associació de veïns i veïnes Els Vessants i ja s’havia informat sobre el projecte per dur-lo a terme al barri:

Des de llavors, ambdós han unit forces per tirar endavant aquesta compra col·lectiva a Tiana, emmirallant-se en el projecte que es va dur a terme al Vallès:

El principal avantatge d’aquesta compra col·lectiva és que el preu de la instal·lació acaba essent molt econòmic:

Tot això, doncs, amb Som Energia com encarregada de dur a terme les gestions necessàries perquè tiri endavant:

En Carles explica quin és el procés d’instal·lació de les plaques:

Un cop instal·lades, el seu funcionament és molt senzill:

Som Energia és una cooperativa que s’encarrega de produir o comercialitzar energia elèctrica verda. Produeixen electricitat a partir de fonts renovables (sol, vent, biogàs, biomassa, etc.) i gestionen, compren i facturen l’electricitat dels socis i sòcies. A més a més, tenen una relació propera amb ells, tal com explica en Francesc:

Gràcies al canvi legislatiu del passat octubre, quan la ministra Teresa Ribera va derogar l’impost al sol, aquest tipus d’iniciatives impulsades per cooperatives com Som Energia han pogut veure la llum:

Inicatives com la d’Impuls Solar Vallès, un projecte amb èxit que en Carles i en Francesc volen aconseguir per Tiana:

Aquest projecte també l’intenten tirar endavant des de diferents poblacions del Maresme, La Selva i el Baix Llobregat:

El gran avantatge, doncs, és que els diners que inverteixes en la instal·lació tant de les plaques com de complements com la bateria s’acaben amortitzant en l’estalvi del teu consum elèctric:

L’únic requisit indispensable per formar part d’aquest projecte és fer-se soci o sòcia de Som Energia:

Un cop s’aconsegueixi un bon volum de gent, organitzaran una xerrada amb els instal·ladors que van fer el projecte d’Impuls Solar Vallès perquè esclareixin tots els dubtes tècnics:

De moment ja han tingut l’interès de l’Ajuntament i d’algun grup municipal:

El següent pas, doncs, serà donar-se a conèixer a través de les xarxes socials, aconseguir el màxim de gent possible i fer pinya amb altres poblacions del Maresme.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Article

 

Alguns municipis han aprobat bonificacions en l'Impost de Bens Immobles per aquells habitatges que incorporin instal·lacions fotovoltaiques.

Notícia
Segons dades del nou Observatori de l'Autoconsum a Catalunya
L'EMD de Valldoreix també té instal·lat un sistema d'autogeneració d'energia amb plaques solars / Foto: EMD Valldoreix

En total hi ha 380 instal·lacions a la ciutat que generen 1.629,56 kW de potència, el que significa un 8,5% del total a Catalunya. Segons dades de l'Observatori de l'autoconsum a Catalunya, al país ja se superen els 55MW i les 4.400 instal·lacions, amb un creixement molt significatiu a partir del 2019, en què cada trimestre s'han posat en funcionament un 52% més d'equips d'aquestes característiques que en l'anterior.

Butlletí