Un educador ambiental amb bicicleta explica el nous contenidors d'oli al Vallès Occidental

16/03/2019 - 08:00

L’actuació s’emmarca en la campanya de sensibilització ambiental “Excuses o Separes”

Montcada i Reixac ha estat la primera població de la comarca en donar el tret de sortida a la campanya de foment del reciclatge de l’oli usat promoguda pel Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental, consistent en la instal·lació de nous contenidors especials pel reciclatge d’aquest tipus de residu i la corresponent comunicació a la ciutadania.

La campanya s’estendrà fins el 27 de març i arribarà a un total de 15 municipis ( Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Matadepera, Barberà del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Ullastrell, Viladecavalls, Sant Quirze del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda)

El reciclatge de l’oli usat és especialment important ja que es tracta d’un tipus de residu especial que si no es gestiona correctament i es llença per la pica, ocasiona obstruccions a les canonades i dificulta la depuració de l’aigua. En canvi, el seu reciclatge permet la generació de biodièsel, un combustible menys contaminant pel medi ambient.

Per informar d’aquesta actuació, el Consorci ha escollit un format innovador: un educador ambiental que circula amb una bicicleta retolada amb el lema de campanya i equipada amb portaequipatges i megafonia que, a mode d’afilador, fa una crida a la població perquè l’oli usat de la cuina es recicli als contenidors corresponents. Així mateix, es promou alhora un mitjà de transport no contaminant i saludable.

En total, s’instal·laran 60 contenidors nous d’oli en els següents municipis: Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Barberà del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ullastrell, Viladecavalls, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. Aquests nous contenidors sumats als ja existents fan un total de 220 contenidors en aquests i altres municipis.

Els veïns i veïnes que habitin als entorns dels nous contenidors, també rebran a les seves portes un flyer informatiu a mode de penjador de pom de porta, que els informarà de l’arribada del nou contenidor d’oli al barri.

En el marc de la Campanya “Excuses o Separes” iniciada al novembre, el Consorci també disposa d’una pàgina web i un WhatsApp informatiu a disposició de la ciutadania, per resoldre qualsevol qüestió referent als residus: www.residusvalles.cat/excusesosepares i 656 89 37 09.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Ja fa mig any que s’ha posat en funcionament el servei de recollida d’oli vegetal mitjançant contenidors al carrer de Santa Eulàlia de Riuprimer. 

Notícia

Un total de 82 establiments comercials i de restauració situats a L’Illa del Centre de Castellar del Vallès participen en l’actualitat del servei de recollida de residus porta a porta amb identificador d’usuari que es va iniciar el mes de novembre de l’any 2017. Després d’un any de la implantació d’aquest sistema, les dades de recollida selectiva al conjunt del municipi s’han incrementat significativament, entre un 12 i un 19%, en funció del tipus de residu.

Notícia
S'ofereix voluntàriament amb un 10% de descompte en la taxa d’escombraries

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha presentat, amb un punt informatiu al Mercat Setmanal, la nova campanya de reciclatge “Jo reciclo, jo estalvio”. L’objectiu de la campanya de sensibilització, que coincideix amb la celebració del 10è aniversari del servei de recollida d’escombraries porta a porta.

Butlletí