Un educador ambiental amb bicicleta explica el nous contenidors d'oli al Vallès Occidental

16/03/2019 - 08:00

L’actuació s’emmarca en la campanya de sensibilització ambiental “Excuses o Separes”

Montcada i Reixac ha estat la primera població de la comarca en donar el tret de sortida a la campanya de foment del reciclatge de l’oli usat promoguda pel Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental, consistent en la instal·lació de nous contenidors especials pel reciclatge d’aquest tipus de residu i la corresponent comunicació a la ciutadania.

La campanya s’estendrà fins el 27 de març i arribarà a un total de 15 municipis ( Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Matadepera, Barberà del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Ullastrell, Viladecavalls, Sant Quirze del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda)

El reciclatge de l’oli usat és especialment important ja que es tracta d’un tipus de residu especial que si no es gestiona correctament i es llença per la pica, ocasiona obstruccions a les canonades i dificulta la depuració de l’aigua. En canvi, el seu reciclatge permet la generació de biodièsel, un combustible menys contaminant pel medi ambient.

Per informar d’aquesta actuació, el Consorci ha escollit un format innovador: un educador ambiental que circula amb una bicicleta retolada amb el lema de campanya i equipada amb portaequipatges i megafonia que, a mode d’afilador, fa una crida a la població perquè l’oli usat de la cuina es recicli als contenidors corresponents. Així mateix, es promou alhora un mitjà de transport no contaminant i saludable.

En total, s’instal·laran 60 contenidors nous d’oli en els següents municipis: Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Barberà del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ullastrell, Viladecavalls, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. Aquests nous contenidors sumats als ja existents fan un total de 220 contenidors en aquests i altres municipis.

Els veïns i veïnes que habitin als entorns dels nous contenidors, també rebran a les seves portes un flyer informatiu a mode de penjador de pom de porta, que els informarà de l’arribada del nou contenidor d’oli al barri.

En el marc de la Campanya “Excuses o Separes” iniciada al novembre, el Consorci també disposa d’una pàgina web i un WhatsApp informatiu a disposició de la ciutadania, per resoldre qualsevol qüestió referent als residus: www.residusvalles.cat/excusesosepares i 656 89 37 09.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Amb l’eslògan ‘Si vols ajudar, només has de reciclar’ els diners que s’estalviïn en la recollida de residus es destinaran a combatre els efectes de la crisi sanitària.

Notícia

A finals de febrer es va realitzar la reunió informativa sobre la implantació de la recollida selectiva de residus Porta a Porta als barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Ca n'Estaper
Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Butlletí