Ullastrell augmenta un 800% l'energia fotovoltaica

14/02/2023 - 08:00

A Ullastrell, com en molts d'altres municipis del país, ha continuat creixent l'interès de les veïnes i veïns en a instal·lació d'energia solar fotovoltaica als seus habitatges. Ha augmentat en més d'un 800% la potència de generació d'energia fotovoltaica en un any.

L'any 2019 va entrar tan sols un expedient d'aquest tipus, el 2020 van entrar 7 expedients, el passat any 2021 van entrar per registre 14 expedients i l'any passat 31 expedients. D'aquesta pujada exponencial cal destacar, sobretot, que els preus de la factura de la llum s'han apujat i és per aquests motiu que moltes persones han optat per aquesta opció d'autoconsum a casa seva.  Les instal·lacions són en major part per a habitatges unifamiliars, una que ha estat en una indústria i dues per a edificis municipals.

Per aquest any 2023 es preveu encara més augment d'aquest tipus d'instal·lacions, pels preus de l'electricitat i per la sensibilització de la població pel que fa a l'ús d'energies verdes. I és que aquest model energètic és el que cal per ajudar a assolir la descarbonització total l'any 2050 que marca la UE, per conservar el territori i fer front a mitigar aquesta crisi climàtica a la qual estem immersos.

En les ordenances fiscals d'aquest ajuntament es fomenten les instal·lacions fotovoltaiques oferint bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) i l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), per aquest any 2023 la bonificació en l'IBI ha passat d'un 10% durant 3 anys a un 20% durant tres anys.

La tendència ha estat la col·locació de plaques de poca potència, ja que el 70% de les instal·lacions és igual o inferior a 5 kW. La potencia total instal·lada entre totes les instal·lacions és de 771,26 kWp, l'any 2022 en va instal·lar 55,45kWp. Ha ajudat molt a obtenir aquest valor la instal·lació de les plaques solar fotovoltaiques d'una indústria i també les instal·lacions del Cucut i Casal Cultura que s'han posat en marxa aquest any 2022.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Notícia

Aquesta taula vol ser una eina que permeti coordinar les polítiques municipals i catalanes per abordar els reptes que planteja la transició energètica. 

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Butlletí