Ullastrell augmenta un 800% l'energia fotovoltaica

14/02/2023 - 08:00

A Ullastrell, com en molts d'altres municipis del país, ha continuat creixent l'interès de les veïnes i veïns en a instal·lació d'energia solar fotovoltaica als seus habitatges. Ha augmentat en més d'un 800% la potència de generació d'energia fotovoltaica en un any.

L'any 2019 va entrar tan sols un expedient d'aquest tipus, el 2020 van entrar 7 expedients, el passat any 2021 van entrar per registre 14 expedients i l'any passat 31 expedients. D'aquesta pujada exponencial cal destacar, sobretot, que els preus de la factura de la llum s'han apujat i és per aquests motiu que moltes persones han optat per aquesta opció d'autoconsum a casa seva.  Les instal·lacions són en major part per a habitatges unifamiliars, una que ha estat en una indústria i dues per a edificis municipals.

Per aquest any 2023 es preveu encara més augment d'aquest tipus d'instal·lacions, pels preus de l'electricitat i per la sensibilització de la població pel que fa a l'ús d'energies verdes. I és que aquest model energètic és el que cal per ajudar a assolir la descarbonització total l'any 2050 que marca la UE, per conservar el territori i fer front a mitigar aquesta crisi climàtica a la qual estem immersos.

En les ordenances fiscals d'aquest ajuntament es fomenten les instal·lacions fotovoltaiques oferint bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) i l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), per aquest any 2023 la bonificació en l'IBI ha passat d'un 10% durant 3 anys a un 20% durant tres anys.

La tendència ha estat la col·locació de plaques de poca potència, ja que el 70% de les instal·lacions és igual o inferior a 5 kW. La potencia total instal·lada entre totes les instal·lacions és de 771,26 kWp, l'any 2022 en va instal·lar 55,45kWp. Ha ajudat molt a obtenir aquest valor la instal·lació de les plaques solar fotovoltaiques d'una indústria i també les instal·lacions del Cucut i Casal Cultura que s'han posat en marxa aquest any 2022.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Rubí, a través de la unitat Rubí Brilla, vol encoratjar les comunitats de propietaris a apostar per l’autoconsum

Notícia

L’any 2022 es van instal·lar 5.700 plaques solars en habitatges o indústries de Castellar del Vallès, gairebé el doble que l’any anterior

Notícia

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès instal·la plaques fotovoltaiques per a subministrament a l'escola la Falguera.

Butlletí