Tots els edificis i recintes de la Diputació de Barcelona utilitzen energia elèctrica 100% renovable

02/10/2023 - 08:34

Des del diumenge, 1 d’octubre, els edificis i recintes de la Diputació de Barcelona i deu entitats del sector públic adherides utilitzen energia elèctrica 100% renovable.

Una fita que demostra el compromís de la corporació de continuar treballant en l’objectiu d’assolir el repte de la descarbonització del seu model energètic. En aquest sentit, la Diputació ha incorporat en les contractacions de subministrament un destacat on s'especifica que tota l’energia subministrada sigui 100% renovable.

Aquesta nova aposta de la Diputació permetrà dur a terme una reducció d’emissions a l’atmosfera. El consum estimat per any de la totalitat de la contractació és de 21.773 MWh/any, tot i que es preveu una reducció gradual del consum durant els quatre anys de la vigència del contracte, gràcies també a la implantació de les mesures d’estalvi energètic emmarcades en el Pla Clima de la corporació i de l’acompliment dels objectius de l’Agenda 2030.

El total del consum energètic, l’any passat, a la Diputació va ser de 13.063 MWh, que equival al consum mitjà anual de 2.992 llars i que va suposar un estalvi total de 3.566 tones de CO₂. I, pel que fa a les entitats del sector públic adherides, l’estalvi en emissions de CO₂ va ser de 1.825 tones.

Les entitats integrades al sector públic de la Diputació que també utilitzaran energia 100% renovable són l’Institut del Teatre, el Consorci del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – Casa de la Caritat, el Consorci del Patrimoni de Sitges, el Consorci del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, la Xarxa Audiovisual Local, el Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, l’Organisme de Gestió Tributària, l’Institut de Ciències Polítiques i Socials, el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i el Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

El canvi a l’ús d’energia 100% renovable s’engloba dins del Pla Clima de la Diputació proposant-se assolir la neutralitat climàtica l’any 2030.

El canvi a l’ús d’energia 100% renovable s’engloba dins del Pla Clima de la Diputació, que és l’eina amb què la corporació assumeix la seva responsabilitat enfront l’emergència climàtica, proposant-se assolir la neutralitat climàtica l’any 2030 i, per tant, avançant-se 20 anys al compromís europeu, previst per l’any 2050.

El Pla Clima, dotat amb 46 milions d’euros, és un projecte orientat a l’acció, que es distribueix en dos àmbits: la transició energètica —mitigació—, amb l’objectiu d’assolir l’autosuficiència energètica i la neutralitat climàtica l’any 2030, amb zero emissions directes de GEH i l’adaptació, amb l’objectiu d’enfortir la resiliència de la corporació enfront dels impactes del canvi climàtic.

Aquest Pla neix de la voluntat política de la Diputació de Barcelona envers l’emergència climàtica. Dona continuïtat a la Declaració institucional davant l’emergència climàtica que, de forma pionera, la corporació va aprovar el setembre de 2019 i en la qual la Diputació es va comprometre a «treballar de manera transversal per a implantar els ODS i a fer de la transició energètica i ecològica una prioritat».

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Butlletí