Terrassa renovarà la seva flota amb cinc nous autobusos i un microbús de tecnologia híbrida

15/11/2019 - 08:00

La inversió serà d'1.875.000 euros i es posaran en marxa a l'estiu de 2020

El Ple de l'Ajuntament de Terrassa va aprovar la compra de cinc nous autobusos híbrids de 12 metres i un microbús, també híbrid, per renovar la flota de Transports Municipals d'Egara S.A. (TMESA), l'empresa que gestiona el servei d'autobusos de transport públic a la ciutat. L'operació de compra preveu una inversió d‘1.875.000 euros. La compra d'aquestes unitats dona continuïtat a la renovació de la flota amb l'adquisició de cinc vehicles per any, així com també al compromís mediambiental del Govern municipal, recollit en la Revolució Verda, per avançar cap a un nou model de ciutat per moure'ns i viure millor. L'objectiu és que els nous vehicles híbrids es puguin posar en servei a l'estiu de 2020.

Els nous vehicles substituiran els cinc més antics de la flota, que tenen una antiguitat d'entre 16 i 17 anys. Actualment, TMESA compta amb un total de 65 vehicles, amb una edat mitjana de 7,75 anys que amb l'entrada en servei dels nous vehicles es veurà reduïda. Actualment, el 24% de la flota d'autobusos urbans ja són híbrids, un total de 16. L'objectiu és anar renovant la flota amb aquest tipus de vehicles menys contaminants i menys sorollosos, i incentivar l'ús del transport públic. Amb aquesta renovació s'augmenta la fiabilitat de la flota, es millora en la seva sostenibilitat mediambiental, l'accessibilitat i la seguretat dels vehicles. La tecnologia híbrida permet la millora dels paràmetres mediambientals per la reducció d'emissions.

Els cinc autobusos rígids de 12 metres tindran capacitat per a unes 95 persones i una tecnologia similar a la dels vehicles híbrids ja existents a la flota de TMESA. Incorporaran elements de disseny dels interiors per tal de dotar-los de major confortabilitat: materials, disposició dels seients, endolls de recàrrega d'USB, barreres agafador optimitzades ergonòmicament, alçada interior confortable i amplitud d'espai. Tots ells responen a la voluntat de l'Ajuntament de tenir una flota de transport públic urbà renovada i fiable per millorar aspectes com la sostenibilitat ambiental, l'accessibilitat i la seguretat de vehicles.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Han entrat en servei dos dels cinc nous vehicles híbrids que formen part de la flota de RubíBus. Aquests autobusos, que es van presentar a la ciutadania a finals de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, substitueixen models més antics. Els altres tres busos híbrids es posaran en funcionament en els propers dies.
Acte
25/02/2020 - 10:00
Museu de la Ciència i Tècnica de Catalunya - Sala Diesel Rambla d'Ègara, 270, 08221, Terrassa
Notícia
Indicadors de Zona 30 als carrers del barri del Segle XX. | Font: La Torre

Indicadors de Zona 30 als carrers del barri del Segle XX. | Font: La Torre

L'Ajuntament de Terrassa ha implantat noves mesures de pacificació del trànsit als barris de Ca n'Aurell, Escola Industrial-Plaça Catalunya, Cementiri Vell, Sant Pere i Pere Parres per ordenar la mobilitat i millorar la seguretat dels vianants. En aquesta actuació, els cinc barris afectats són els que hi ha a la zona més pròxima a la futura Zona de Baixes Emissions (ZBE). 

Butlletí