Terrassa inicia una campanya per sensibilitzar sobre els efectes dels orins dels gossos al carrer

16/07/2017 - 08:40

Des de começaments de juliol, l'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa una campanya de sensibilització amb l'objectiu de minimitzar l'impacte dels orins de les mascotes als carrers.

El Consistori explica els efectes que generen els orins, fonamentalment dels gossos, als elements del mobiliari urbà. Aquesta campanya es desplegarà als mitjans de comunicació, a les clíniques veterinàries, als establiments de productes per a animals i al mateix espai públic.

Mitjançant cartells i fulletons, els materials de la campanya presenten el seguit de desperfectes que l'orina animal provoca, sobretot, a fanals, senyals de trànsit, arbres o papereres, però també a les façanes dels edificis. La campanya informa del cost de tots aquests elements i de com les miccions dels gossos redueixen considerablement la seva vida útil. Per exemple, s'explica com els orins reiterats poden acabar en cinc anys amb la vida d'un arbre, que hauria pogut durar un segle, o com redueix a un terç la vida útil d'un senyal de trànsit, que costa 150 euros, o d'una paperera, que té un cost de 250 euros.

Entre els consells que es dóna a les persones propietàries de mascotes per fomentar la seva responsabilitat i afavorir una bona convivència, es recomana portar al gos per la banda de la calçada quan vagi per la vorera, per tal d'evitar que orini a les façanes. Igualment, es proposa als propietaris que ensenyin a les seves mascotes a orinar als embornals, o bé que es porti una ampolla d'aigua per tirar als llocs on la mascota hagi orinat.

Implicació de tothom

Els diversos materials gràfics es difondran als mitjans de comunicació, però també s'ha implicat als establiments de productes per a animals, concretament, un centenar de comerços i clíniques veterinàries. A més, la ciutadania es podrà descarregar de la web municipal un cartell d'advertència, dissenyat perquè els propietaris d'immobles on es produeix aquest problema ho puguin imprimir i penjar a la seva façana, amb el lema "Pipí de gos NO!".

Igualment, es recorda als usuaris de gossos que a la ciutat hi ha vuit zones de lliure circulació de gossos, que posen a disposició dels i les terrassenques i les seves mascotes amb un total de 20.000 metres quadrats amb aquesta funció. Gairebé el 83% de la població de Terrassa té una d'aquestes zones a menys de 15 minuts de casa seva. L'objectiu municipal és anar habilitant d'altres espais progressivament, de manera que al final tota la ciutadania en tingui una a menys d'un quilòmetre.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de les empreses Ecoembes i Ecovidrio, inicia avui una campanya informativa i de sensibilització per millorar la qualitat de la recollida de residus selectiva i, més concretament, la d'envasos, vidre i paper. L'objectiu principal és fomentar la consciència ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva, contribuint així a millorar els índexs de reciclatge.

Notícia

Amb el lema «Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans! Reptes per afrontar el canvi climàtic», l'edició d'enguany incideix en l'avanç de la Unió Europea cap a la prohibició d'aquests articles, entre els quals es troben les bosses, els coberts, gots, plats, canyetes, recipients d'aliments per consumir en el mateix envàs, els taps i tapes o els bastonets de les orelles. Una mesura que prioritza la prevenció i la reutilització en detriment de l'eliminació de residus.

Notícia

L'empresa  municipal Taigua està treballant en la caracterització i millora del sabor de l'aigua, amb la execució de diverses actuacions. Una d'elles és la realització d'un estudi sobre l'anàlisi del perfil del sabor, que va a càrrec d'un equip de tastadors professionals.

Butlletí