Tàrrega utilitza l'aigua freàtica per netejar carrers i regar parcs i jardins

19/07/2023 - 10:21

Aquesta mesura d’estalvi de la Regidoria de Serveis Municipals suposa una reducció important del consum d’aigua de boca. L’aigua freàtica s’extrau d’un pou municipal situat al Parc Esportiu.

L’Ajuntament de Tàrrega utilitza aigua freàtica des de fa uns dies per netejar carrers i regar parcs i jardins. La capital de l’Urgell estalvia així recursos hidràulics davant la greu situació actual de sequera. La capital de l’Urgell capta aquesta aigua d’un pou municipal situat al Parc Esportiu. Els vehicles de Serveis Municipals dotats amb cisterna i les màquines d’escombrar es desplacen fins aquest punt per carregar l’aigua, amb un volum estimat d’entre 10.000 i 15.000 litres cada dia.

Tàrrega ja utilitza habitualment l’aigua freàtica del pou del Pac Esportiu per irrigar la vegetació plantada a la llera del riu Ondara. Ara es fa extensiu a totes les zones de la ciutat pel que fa a tasques de neteja i reg.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega fa una crida a la ciutadania perquè es faci un ús responsable de l’aigua de boca. En aquest sentit, l’organització del Paupaterres ha adaptat les activitats infantils del PaupaKids del dissabte 15 de juliol eliminant les atraccions d’aigua.
 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
12/12/2023 - 10:00
Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya Carrer del Foc, 57, 08038 Barcelona
Notícia

La brigada municipal ha començat a utilitzar aigua no potable del pou del Xifré pel baldeig de riera i carrers. 

Notícia

Aquest estiu s'han instal·lat aparells de lectura digital i més fiables, que podran detectar fuites, alteracions en el consum o intents de manipulació.

Butlletí