Tarragona celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

01/06/2018 - 08:28

Destaca un itinerari guiat per la desembocadura del riu Gaià per descobrir les papallones que hi habiten o un altre per conèixer la tortuga marina i preparar-nos per l'arribada a les nostres platges

El dia 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i des de l'Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració d'Arnia, Associació Aurora, FCC, GATA, La Sínia, L'Hort de la Sínia i Mare-Terra, s'ha organitzat un programa d'activitats que arrenquen aquest dissabte entorn de la natura, el respecte i la sensibilització pel medi natural. La darrera de les activitats serà el diumenge 10 de juny amb un taller sobre el món de les abelles.

El tret de sortida va ser el cap de setmana del 26 i 27 de maig amb una jornada de descoberta del riu i de conservació del bosc de ribera. 

Una altra de les activitats celebrades és una visita guiada per la platja de Tamarit, l'espai natural del riu Gaià i l'Hort de la Sínia. També destaquen dues activitats: una per saber-ho tot sobre la tortuga marina i per preparar-nos per la seva possible arribada a les nostres platges i, una altra, sobre les papallones que habiten a la desembocadura del riu Gaià. Aquesta proposta està organitzada per l'Associació Mediambiental la Sínia i el Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona. La resta del programa és:

Divendres 1 de juny

20 h. Acte d'entrega dels XXIV Premis Ones Mediterrània al Teatre Metropol. Inscripcions al web www.mare-terra.org. Activitat gratuïta. Places limitades. Organitzat per Mare Terra Fundació Mediterrània i l'Ajuntament de Tarragona.

Dissabte 2 de juny

10.30 h a- 13.00 h. Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient. Volem que tothom sàpiga que a les nostres platges pot arribar la tortuga marina (Caretta caretta). En aquest matí, podreu saber un munt de coses d'aquest magnífic animal que viu a la nostra mar Mediterrània i preparar-nos per a la seva possible arribada. Activitat gratuïta. Inscripcions: cal enviar un correu amb les dades a voluntariat@riugaia.cat o trucar al telèfon 665 940 233 abans del dia 30 de maig. Punt de trobada: davant la desembocadura del riu Gaià. Organitzat per l'Associació Mediambiental La Sínia i l'Ajuntament de Tarragona.

10 h. Descoberta de l'entorn del bosc de la Marquesa. Sortida matinal per conèixer els diferents ecosistemes i llocs d'interès de l'entorn del bosc de la Marquesa. Duració aproximada: quatre hores. Activitat gratuïta. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu amb les dades a administracio@associacioaurora.org o trucar al telèfon 977 52 02 05 (de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de 15 h a 17 h). Punt de trobada: platja Llarga, al costat del Club de Vela. Es recomana portar prismàtics, aigua i calçat còmode. Organitzat per l'Associació Aurora, amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona i la col·laboració del Grup d'Amics de Toni Achón (GATA).

Dimarts 5 de juny

10 h a 13.30 h. Punt informatiu «Separa bé l'orgànica». Lloc: plaça de Verdaguer. Punt d'informació ciutadana sobre la gestió i separació correctes dels residus domèstics. A tots els ciutadans i ciutadanes que s'adrecin al punt informatiu i responguin a una enquesta sobre residus domèstics, se'ls obsequiarà amb un cubell i un rotlle de bosses compostables per a la separació de les restes orgàniques. Hi col·labora Fomento de Construcciones y Contratas, SA.

Dissabte 9 de juny

10 h a 12 h. Itinerari ornitològic urbà a Tarragona. Itinerari per diferents ambients de la ciutat per descobrir les espècies d'aus presents al nucli urbà. Inscripcions: cal trucar al telèfon 617 458 315. Activitat gratuïta. Places limitades. Punt de trobada: església de Sant Pere (el Serrallo). Recorregut: zona portuària i riu Francolí. Es recomana portar prismàtics, aigua i calçat còmode.

10 h a 13 h. VI Dia de les Papallones. Itinerari guiat per la desembocadura del riu Gaià per descobrir algunes de les papallones que viuen a prop nostre. Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripcions: cal enviar un correu amb les dades a voluntariat@riugaia.cat o trucar al telèfon 665 940 233. Punt de trobada: davant de l'Hort de la Sínia. Organitzat per l'Associació Mediambiental la Sínia i el Museu de Ciències Naturals de Granollers, i amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona.

11 h a 13 h. Descobreix el parc agroecològic de l'Hort de la Sínia. Visita guiada per l'Hort de la Sínia per descobrir l'hort de temporada. Tastet de productes agroecològics. Més informació i reserves: telèfon 655 486 115 o joan@hortdelasinia.com. Organitzat per l'Hort de la Sínia (centre d'educació ambiental, Tamarit).

Diumenge 10 de juny

10.30 h. Taller sobre el món de les abelles. Visitarem una zona d'arnes d'abelles equipats amb vestits d'apicultors. Lloc de trobada: camp de tir de Sant Salvador. Places limitades. Inscripcions: arnia.cat@gmail.com o trucant al telèfon 630 91 62 92.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Tarragona ha publicat una guia per aplicar la perspectiva basada en la protecció de la natura, la justícia social i la cultura democràtica a les produccions culturals.

Article

Injuve reconeix la Conselleria de Joventut amb la distinció de 'Bona Pràctica' del projecte Climactives

Article

Els i les joves tarragonines calculen la petjada de carboni per frenar els efectes del canvi climàtic. L’alumnat ha incorporat mesures individuals i per al mateix centre per reduir la petjada ecològica.

Butlletí