Súria preveu implantar la recollida de residus porta a porta a final d'aquest any

Font: Regió 7

05/05/2017 - 14:56

Dipòsit controlat de residus de Bufalvent, a Manresa /Salvador redó

L'Ajuntament de Súria té la intenció de tirar endavant la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta aquest 2017, probablement a final d'any. A hores d'ara s'està elaborant la proposta d'implantació d'aquest model, que el consistori preveu presentar a les entitats veïnals de la vila en diverses xerrades abans de la seva posada en marxa.

El municipi se suma a Santpedor, Artés i Santa Maria d'Oló, on ja s'aplica el sistema, i a Navarcles, que preveu posar-lo en marxa enguany.

La implantació del sistema porta a porta a Súria compta amb l'assessorament de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i, segons apunten des del consistori, es tindrà present «l'experiència d'altres municipis propers que ja l'apliquen». El canvi en la recollida d'escombraries, diuen, «respon a les exigències de les directives comunitàries per a la reducció dels residus de rebuig, amb l'objectiu d'assegurar la viabilitat dels abocadors públics controlats».

L'Agència de Residus de Catalunya ha aprovat recentment una subvenció destinada a l'Ajuntament de Súria, que té com a finalitat contribuir a la implantació d'aquest sistema de recollida de residus, que també ha de permetre augmentar considerablement els índexs de reciclatge del municipi. Abans de la seva posada en marxa l'Ajuntament de Súria ha anunciat que farà una campanya informativa entre els veïns sobre el funcionament del nou model de recollida.

Actualment, el sistema de recollida de la brossa porta a porta al Bages està implantat als municipis de Santpedor i Artés, i a la comarca del Moianès també s'utilitza a Santa Maria d'Oló. Igual que Súria, Navarcles preveu posar-lo en marxa aquest any després que el consistori aprovés, a final de l'any passat, el plec de clàusules per a la contractació del servei. Monistrol de Calders, que inicialment també preveia implantar-lo aquest any, finalment va congelar el projecte perquè el govern municipal vol més temps per fer conscienciació.

L'Ajuntament de Súria programa set xerrades per implantar el porta a porta

Es portaran als diferents sectors del poble aquest maig i fins el 2 de juny. L'Ajuntament de Súria farà sessions informatives als barris de la vila en les properes setmanes per tal d'informar sobre la implantació del sistema de recollida porta a porta i ja n'ha establert un calendari. En concret, se'n faran els dies 9 de maig (Sant Jaume), 14 (Poble Vell), 17 (Fusteret), 18 (Santa Maria i Bellavista), 19 (Salipota), 26 (centre urbà) i 2 de juny (Joncarets). 

Aquestes sessions serviran per donar detalls sobre aquesta iniciativa i recollir opinions que serveixin per millorar el projecte. Les xerrades formen part de la campanya de difusió que l'Ajuntament desenvoluparà enguany entre la ciutadania, les empreses, els comerços i les entitats de la vila per explicar els canvis que comportarà la seva posada en marxa. 

L'Ajuntament també portarà a terme altres sessions informatives sobre la implantació del sistema porta a porta entre les empreses, els comerços, els nuclis disseminats i les masies de la vila, en dates que es fixaran posteriorment. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
La mitjana de la recollida selectiva ha estat, l’any 2018, d’un 50%

Aquest bon resultat s’explica pel canvi a models individualitzats de recollida que es van adoptar l’any passat a municipis del Berguedà i l’Anoia, com la recollida porta a porta o les àrees d’aportació tancades. La comarca que selecciona millor és Osona amb un 62%, mentre que l’Anoia i el Moianès generen residus domèstics per sobre de la mitjana de Catalunya.

Notícia

El sistema porta a porta, que es va posar en funcionament el passat 20 d'octubre, dona els primers fruits. L'Ajuntament d'Avinyó ha presentat les dades són el resultats de la separació selectiva de residus corresponents al novembre de 2018, primer mes de la completa implantació del sistema porta a porta al municipi.

Notícia

Aquests cubells seran els nous protagonistes al nucli urbà de Calonge amb la recent implantació del servei de recollida porta a porta en aquesta zona. Aquesta serà la fase més ambiciosa del desplegament, ja que afectarà 1.544 habitatges i una població censada d'uns 2.600 habitants.

 

Butlletí