Sitges, Vilanova i Canyelles signen el Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia

Fins ara, ja s'hi han adherit més de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, un centenar són de la província de Barcelona
Redacció
22/10/2009 - 00:00

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, va signar dimecres 21 d'octubre l'adhesió dels municipis de Sitges, Vilanova i la Geltrú i Canyelles a l'anomenat "Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia".

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit més de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, un centenar són de la província de Barcelona.

Els municipis que s'adhereixen al Pacte han de redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 1,5 milions per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.

Més informació: consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat