Sitges minimitza l’ús de l’aigua

22/03/2023 - 09:11

La neteja a l’espai públic o el reg de jardins es farà en cas d’urgència, com marca l’Agència Catalana de l’Aigua.

Les restriccions imposades per la Generalitat de Catalunya per fer front a la sequera obliguen a limitar l’ús de l’aigua pels usos habituals de neteja i rec de zones enjardinades. Aquestes són dues de les grans mesures que es visualitzen a Sitges aquests dies, en motiu del seguiment del Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera decretat per l’Agència Catalana de l’Aigua. A hores d’ara, s’ha establert que els volums totals d’aigua que entrin al dipòsit municipal per a l’abastament de la població no poden superar els 230 litres per habitant i dia (incloent activitats econòmiques i comercials).

La neteja viària amb aigua està prohibida a excepció de netejar accidents o per motius de seguretat i de salut. Aquesta restricció se segueix a Sitges igual com a tots els municipis afectats per l’excepcionalitat, que són els que depenen de l’eix Ter-Llobregat. També està prohibida la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, ja siguin públics o particulars excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d’aigua indispensable. Sí que es permet la neteja d’aparadors i finestres amb galleda i esponja.   

Durant el període actual, tampoc no es regaran zones verdes ni jardins públics ni privats excepte el reg mínim de supervivència d’arbres o plantes, que es farà entre les 20h i les 8h. El reg de gespa queda prohibit en tots els casos, menys en superfícies destinades a la pràctica federada de l’esport, on el reg es pot mantenir en les quantitats mínimes necessàries per permetre-la. Queden excloses d’aquesta mesura de reg les aigües de pluja recollides en teulades o el reg amb aigües regenerades procedents de depuradora.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La situació de sequera i l'aplicació de les mesures d'estalvi en el consum d'aigua aplicades aquest any han fet més visible la necessitat de prendre mesures per l'estalvi de l'aigua potable.

Notícia

El Centre d’Estudis del Mar, equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona, ha iniciat el projecte Posidònia Costes del Garraf, de ciència ciutadana, per avaluar l’evolució de les praderies submarines de posidònia, endèmiques de la Mediterrània, situades davant del port de Vilanova i la Geltrú, dins de l’Espai Marí Costes del Garraf.

Butlletí