Sitges comença a treballar per adequar el primer Parc Climàtic

23/11/2023 - 09:00

L’Ajuntament de Sitges comença l’adequació del primer parc climàtic amb l’objectiu de generar espais exteriors que proporcionin confort tèrmic, punts d’aigua i seients, com a primeres passes per adaptar l’espai urbà sitgetà al canvi climàtic

La regidoria d’Acció Ambiental i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Sitges comença l’adequació del primer parc climàtic del municipi a la zona enjardinada de la Piscina Municipal. La mesura està subvencionada per la Diputació de Barcelona.

Aquest és el primer dels Parcs que complirà amb les característiques requerides dels Parcs Climàtics però posteriorment l’actuació es preveu portar a terme a altres espais molt exposats al sol i a espais de trobada amb infants com són l’Hort de Can Falç i al Parc de Can Robert.

La regidora d’Acció Ambiental i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Sitges, Carme Gasulla, explica que “la implementació d’aquests Parcs Climàtics neix amb l’objectiu de crear espais de refugi a la via pública per evitar que la ciutadania pateixi els efectes de les pujades de temperatura que tenim, però fer-ho des d’una perspectiva ecologista i natural”. La regidora afegeix que “es tracta d’una mesura molt necessària sobretot per fer front a les onades de calor que darrerament estem patint i per assolir el confort climàtic en persones especialment vulnerables com són la gent gran, les persones amb malalties cardiovasculars o els infants”.

Aquesta és una de les actuacions previstes dins el Pla d'acció local d’adaptació al canvi climàtic amb perspectiva supramunicipal que també inclou altres mesures com per exemple el jardí sostenible que s’està implantant en un parterre del passeig, entre d’altres.

La mesura dels Parcs climàtics arriba després desestimar la primera proposta per crear els Refugis Climàtics que es va plantejar al Miramar – Centre Cultural. Ara la regidoria estudia els resultats obtinguts per avaluar la seva implantació a altres espais municipals.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’objectiu del procés és recollir opinions i idees per adaptar el verd urbà a l’actual situació climàtica

Article

L’Ajuntament de Sitges compleix la norma ISO en el control de petjada de carboni dins dels límits de sostenibilitat.​

Notícia

La vila formarà part, com a convidada, al laboratori que analitza dades sobre l’afectació del canvi climàtic a la costa, dins del programa europeu Score.

Butlletí