Sitges clou el ReciclArt, que ha reunit 2.500 visitants en l’exposició col·lectiva

07/07/2018 - 16:17

El Festival ReciclArt, dedicat a la sensibilització mediambiental, ha comptat amb una ruta per establiments, galeries d’art i entitats per mostrar la cultura del reciclatge.

El problema dels residus i de com sensibilitzar a la gent en aquesta qüestió ha estat un dels objectius de la nova edició del Festival ReciclArt 2018, que va finalitzar diumenge amb la cloenda de l’exposició col·lectiva que va acollir 2.500 visitants al Centre Cultural Miramar.

Alba Gràcia, comissària de l’exposició ha comentat que “totes les activitats les hem connectat entre si per fer una ruta per establiments, galeries d’art i entitats. Hem fet explícit el seu compromís no nomes de col·laborar sinó d’exposar art responsable i reciclatge, i reduir el plàstic d’un sol ús”. En relació a això, Judith Albors, coordinadora de ReciclArt, ha destacat que “els establiments comercials van establir el compromís de reduir els plàstics d’un sol ús i fer la recapta de taps que van ser utilitzats per fer la catifa del Corpus”.

Alba Gràcia també ha destacat la implicació de les galeries d’art perquè “han participat de manera molt activa i algunes d’elles segueixen exposant. D’aquesta manera, la ruta ReciclArt segueix viva durant l’estiu i això ho volem posar en valor”.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha manifestat “tenim molta satisfacció pel nou enfocament que hem donat en aquesta tercera edició del  ReciclArt. Apostar pel talent local com a eix de l’exposició, a través de la comissària i dels artistes, ha donat un resultat molt beneficiós. Per altra banda, remarcar totes les actuacions de sensibilització  a través dels diversos tallers, activitats i la ruta Sitges ReciclArt han obtingut molt bona acollida. També cal agrair el compromís de les galeries, establiments i associacions que han participat en el actuacions com el Retap 2018 entre d’altres, que estaran actives encara durant tot l’estiu”.
 
A partir d’aquest moment es començarà a treballar per la propera edició i mentrestant desde el Festival ReciclArt es vol fer resò i altaveu de campanyes mundials com la del ‘Juliol sense plàstic’.


Podeu veure més imatges al seu Facebook


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
26/11/2021 - 00:00
A Can Falç de Mar, Passeig de la Ribera 12. Sitges
Notícia

La Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Ajuntament de Cubelles han presentat aquest dijous 23 de setembre l’estudi de contenització encarregat a l’ens municipalista amb l’objectiu d’optimitzar i millorar la recollida selectiva a la vila i reforçar l’efectivitat del servei. A l’acte públic hi ha pres part el vicepresident de l'àrea de Gestió de Residus Urbans, Jordi Bosch; el primer tinent d’alcaldia i regidor de Medi ambient, Josep Maria Hugué, i l’alcaldessa del municipi, Rosa Fonoll qui, al seu torn, també és la vicepresidenta d’Iniciatives econòmiques de la Mancomunitat.

Butlletí