S’invertiran 350 mil euros per a la renaturalització de les platges del Vendrell

Font: Ajuntament del Vendrell

10/03/2023 - 11:30

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha anunciat la licitació per a l’execució de mesures de renaturalització a les platges del Vendrell (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs) per un import de 350 mil euros.

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha anunciat la licitació per a l’execució de mesures de renaturalització a les platges del Vendrell (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs) per un import de 350 mil euros. Aquests treballs de renaturalització tindrien una durada de 6 mesos i podrien començar abans de l’estiu, però des de l’Ajuntament s’ha demanat que comencin de cara al setembre per tal que afecti al menys possible l’activitat turística.

Entre les accions que es realitzarien cal destacar la retirada de vegetació invasora; la creació de zones per a la recuperació dunar; la instal·lació de captadors de sorra en alguns punts; la plantació de vegetació pròpia del litoral per recuperar els ecosistemes i consolidar les dunes, i la col·locació de tancaments per protegir els reservoris de sorra i fer créixer les dunes per atenuar els efectes dels temporals. Amb motiu d’aquesta renaturalització, també s'haurà d’adaptar el nou Pla d'Usos quinquennal, perquè ja hi havia algunes instal·lacions que no complien amb les distàncies requerides per als serveis de temporada segons la normativa de la Generalitat i ara se superposarien amb els canvis previstos.


Es preveu una inversió d’1,6 milions d’euros per a la Via de Ronda

D'altra banda, el Ministeri també ha comunicat el plantejament d’iniciar les obres de la Via de Ronda al final de 2023 o al principi de 2024, les quals estan pressupostades per 1,6 milions d'euros aproximadament. Es tracta d’un projecte molt necessari per protegir i recuperar la costa, i per cohesionar tot el nostre litoral amb un camí continu d’uns 20 quilòmetres des del Francàs fins a Vilanova i la Geltrú.
 

Relacionats

Notícia

Es presenta el projecte RENAT3R amb l’objectiu del projecte és la renaturalització de la riera de la Bisbal i dels torrents del Lluc i Cullerer al seu pas per la trama urbana del Vendrell.

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Notícia

L'animal ha estat localitzat a la nit just en el moment que iniciava la posta i s'ha activat el protocol per protegir la zona, de la mà de la Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM).

Butlletí