S’invertiran 350 mil euros per a la renaturalització de les platges del Vendrell

Font: Ajuntament del Vendrell

10/03/2023 - 11:30

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha anunciat la licitació per a l’execució de mesures de renaturalització a les platges del Vendrell (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs) per un import de 350 mil euros.

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha anunciat la licitació per a l’execució de mesures de renaturalització a les platges del Vendrell (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs) per un import de 350 mil euros. Aquests treballs de renaturalització tindrien una durada de 6 mesos i podrien començar abans de l’estiu, però des de l’Ajuntament s’ha demanat que comencin de cara al setembre per tal que afecti al menys possible l’activitat turística.

Entre les accions que es realitzarien cal destacar la retirada de vegetació invasora; la creació de zones per a la recuperació dunar; la instal·lació de captadors de sorra en alguns punts; la plantació de vegetació pròpia del litoral per recuperar els ecosistemes i consolidar les dunes, i la col·locació de tancaments per protegir els reservoris de sorra i fer créixer les dunes per atenuar els efectes dels temporals. Amb motiu d’aquesta renaturalització, també s'haurà d’adaptar el nou Pla d'Usos quinquennal, perquè ja hi havia algunes instal·lacions que no complien amb les distàncies requerides per als serveis de temporada segons la normativa de la Generalitat i ara se superposarien amb els canvis previstos.


Es preveu una inversió d’1,6 milions d’euros per a la Via de Ronda

D'altra banda, el Ministeri també ha comunicat el plantejament d’iniciar les obres de la Via de Ronda al final de 2023 o al principi de 2024, les quals estan pressupostades per 1,6 milions d'euros aproximadament. Es tracta d’un projecte molt necessari per protegir i recuperar la costa, i per cohesionar tot el nostre litoral amb un camí continu d’uns 20 quilòmetres des del Francàs fins a Vilanova i la Geltrú.
 

Relacionats

Notícia

El port Grand Marina de Vilanova i la Geltrú participa en la iniciativa, que pretén millorar la qualitat de l'aigua i la sostenibilitat a les zones portuàries

Article

És una de les accions que s’han plantejat per reconstruir els processos naturals afectats per les actuacions humanes. L’actuació comportarà millores en la qualitat de l’aigua i la biodiversitat, i reduirà el risc d’inundació. Es recuperarà la connectivitat longitudinal del riu, deixant pas lliure a peixos i sediments per aquest tram de riera, que es connectarà de nou amb el riu Cardener.

Entrevista

Les platges i dunes de les nostres costes són un atractiu turístic inqüestionable. A més, són ecosistemes amb potencial per a la indústria farmacèutica i altres sectors productius, i fins i tot a l'àmbit culinari. Fa anys que l'ecòloga Sara M. Vallés estudia aquests entorns degradats i dona les claus per millorar la seva situació. L'acció individual també compta.

Butlletí