Seva reparteix l'aigua de la piscina municipal pel reg domèstic

09/05/2023 - 09:30
Foto: ACN. Laura Busquets

Foto: ACN. Laura Busquets

L'Ajuntament de Seva ha informat que el veïnat del municipi pot recollir l'aigua no potable de les piscines públiques perquè la població s'hi apropi, ompli els seus cubells i dipòsits, i reaprofiti l'aigua no potable per altres usos, com regar els jardins.

L'Ajuntament ha instal·lat un sistema de bombeig perquè el veïnat aprofiti l'aigua.

La normativa actual obliga els ajuntaments a renovar l'aigua de les piscines públiques i, per no malbaratar-la, el Servei d'Aigües de Seva ha instal·lat un sistema de bombeig al pàrquing del Roures Parc.

L'Ajuntament remarca que es tracta d'aigua no potable i, per tant, no és apta pel consum, però sí per altres tasques com la neteja o el reg.

En el vídeo adjunt, un operari explica com es pot fer servir el sistema instal·lat. S'ha de despenjar la mànega, ficar-la dins l'element d'emmagatzematge que porti cadascú i s'ha d'activar l'interruptor ubicat a la reixa perquè l'aigua circuli. Un cop acabada la càrrega, es desactiva l'interruptor i es baixa la tapa per protegir-lo. La mànega s'ha de tornar a penjar per evitar vessaments d'aigua.

En plena època de sequera, l'Ajuntament anima la població a fer un ús responsable de l'aigua i a reaprofitar tot allò que sigui possible per evitar malbarataments.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Manlleu ha aprovat l’Ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l'abastament d'aigua potable i als usos de l'aigua en situació de sequera.

Article

En un clima en què l'aigua és escassa, és important fer-ne un bon ús per a garantir el seu abastament. Aplicant els consells següents, podem arribar a reduir un 30% el consum d’aigua a les llars.

Notícia

Les Masies de Voltregà acull l’exposició itinerant “Operació Aigua” per conscienciar sobre l’escassetat hídrica

Butlletí