Serveis Socials de Vilanova i la Geltrú ofereix formació en estalvi energètic

08/06/2018 - 07:58

S'han fet dos tallers per ajudar les famílies a reduir l'import de les factures

Sota el títol “Estalvia en la factura de l'energia”, la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha fet dos tallers per respondre preguntes com: Podem contractar la llum o l'aigua d'una manera més econòmica? Què paguem a les factures? Podem accedir a bonificacions socials? o Quins són els consells d'estalvi més útils? Uns tallers d'estalvi energètic que ofereixen eines, com una aplicació per al mòbil, que poden ser d'utilitat per rebaixar les factures per subministraments.

L'any 2014, l'Ajuntament va començar a fer auditories energètiques als habitatges de famílies que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica, emmarcades en el projecte “Sumem energies”, una iniciativa municipal pionera impulsada per les regidories de Serveis Socials i Medi Ambient (mitjançant l'Agència Local de l'Energia) de l'Ajuntament. Més endavant s'hi va sumar la Diputació de Barcelona, i gràcies al seu suport, s'han seguit fent auditories (durant els darrers 6 mesos se n'han fet 28). 

L'objectiu és ajudar les famílies més afectades per la crisi a estalviar diners en les factures de la llum, l'aigua o el gas. Mitjançant una diagnosi de la llar, els auditors poden detectar quin tipus de subministrament tenen contractat al domicili, si és bo canviar-lo, i si s'utilitzen sistemes poc eficients, amb baix rendiment i alt consum. També es valora si aquella família, per les seves circumstàncies, és candidata a descomptes o a bonificacions socials. A partir d'aquesta anàlisi es proposen consells d'estalvi, revisions de les instal·lacions, incorporant al domicili elements d'estalvi, com temporitzadors, airejadors d'aigua a les aixetes, llums led, o aïllaments per portes i finestres. 

En una auditoria s'intervé en tots aquests factors dels subministraments d'aigua, llum i gas, que sumats poden arribar a aconseguir un estalvi mitjà de fins a 400€ anuals. 

Una de les accions que incorpora l'auditoria és aquesta formació grupal de totes les famílies beneficiades. La Regidoria de Serveis Socials ha organitzat dues formacions molt pràctiques sobre estalvi energètic i reducció de l'import de les factures, una adreçada a les llars auditades, i una altra oberta a totes les famílies que reben suport dels serveis socials municipals i que tenen factures elevades amb possibilitat d'estalvi.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La Gala 50/50 ha homenatjat els centres públics rubinencs que han estalviat 300.000 euros en aquests 5 anys de vida. La gala era un reconeixement pels més petits i també ha servit per conèixer els projectes d'escoles de València, Madrid i Gran Canària que han importat el model d'estalvi rubinenc.
Notícia

La IV Marató de l'estalvi energètic s'ha portat a terme durant el mes de febrer a 9 municipis: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau Solità i Plegamans, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i també a 9 departaments de la Generalitat de Catalunya.  

Article

Vilanova demana finançament als fons regionals de desenvolupament (FEDER) per condicionar climàticament tres edificis municipals per valor de més de 300.000 €. Els projectes demanats des del Consell Comarcal pertanyen a l'eix 4 que té com a objecte finançar projecte per afavorir el pas a una econòmia de baix nivell d'emissions de carboni. Per això els projectes giren al voltant del foment i la producció de mesures d'eficiència energètica, l'ús d'energies renovables en infraestructures públiques i habitatges o el foment de la utilització de cogeneració de calor i energia d'alta eficiència, basada en la demanda de calor útil.

Butlletí