Serveis Socials de Vilanova i la Geltrú ofereix formació en estalvi energètic

08/06/2018 - 07:58

S'han fet dos tallers per ajudar les famílies a reduir l'import de les factures

Sota el títol “Estalvia en la factura de l'energia”, la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha fet dos tallers per respondre preguntes com: Podem contractar la llum o l'aigua d'una manera més econòmica? Què paguem a les factures? Podem accedir a bonificacions socials? o Quins són els consells d'estalvi més útils? Uns tallers d'estalvi energètic que ofereixen eines, com una aplicació per al mòbil, que poden ser d'utilitat per rebaixar les factures per subministraments.

L'any 2014, l'Ajuntament va començar a fer auditories energètiques als habitatges de famílies que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica, emmarcades en el projecte “Sumem energies”, una iniciativa municipal pionera impulsada per les regidories de Serveis Socials i Medi Ambient (mitjançant l'Agència Local de l'Energia) de l'Ajuntament. Més endavant s'hi va sumar la Diputació de Barcelona, i gràcies al seu suport, s'han seguit fent auditories (durant els darrers 6 mesos se n'han fet 28). 

L'objectiu és ajudar les famílies més afectades per la crisi a estalviar diners en les factures de la llum, l'aigua o el gas. Mitjançant una diagnosi de la llar, els auditors poden detectar quin tipus de subministrament tenen contractat al domicili, si és bo canviar-lo, i si s'utilitzen sistemes poc eficients, amb baix rendiment i alt consum. També es valora si aquella família, per les seves circumstàncies, és candidata a descomptes o a bonificacions socials. A partir d'aquesta anàlisi es proposen consells d'estalvi, revisions de les instal·lacions, incorporant al domicili elements d'estalvi, com temporitzadors, airejadors d'aigua a les aixetes, llums led, o aïllaments per portes i finestres. 

En una auditoria s'intervé en tots aquests factors dels subministraments d'aigua, llum i gas, que sumats poden arribar a aconseguir un estalvi mitjà de fins a 400€ anuals. 

Una de les accions que incorpora l'auditoria és aquesta formació grupal de totes les famílies beneficiades. La Regidoria de Serveis Socials ha organitzat dues formacions molt pràctiques sobre estalvi energètic i reducció de l'import de les factures, una adreçada a les llars auditades, i una altra oberta a totes les famílies que reben suport dels serveis socials municipals i que tenen factures elevades amb possibilitat d'estalvi.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i el Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú disposen des de fa poques setmanes d'energia generada per plaques solars fotovoltaiques. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mitjançant l'Agència Local de l'Energia i el suport de la Diputació de Barcelona, ha incorporat a l'EMAID una instal·lació fotovoltaica per autoconsum de 10 kW de potència i a la coberta del centre cívic una de 5 kW.

Notícia

Han permès una reducció del 25% de les despeses de les famílies en el pagament dels subministraments.

Article

El nou servei gratuït d’assessorament ha entrat en funcionament aquest 26 de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana de la Sostenibilitat. Durant aquesta setmana s’han programat actes informatius i de sensibilització amb l’objectiu de promoure un consum energètic més just, racional i respectuós amb l’entorn i els recursos.

Butlletí