Santa Perpètua de Mogoda reactivarà el consell municipal de medi ambient

23/05/2024 - 17:30

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en la trobada del 15 d'abril diverses entitats i ciutadania a nivell particular mostressin el seu interès per formar-ne part d'aquest òrgan de participació ciutadana. La Regidoria de Medi Ambient va fer una crida ciutadana i va sortir efecte

El Consistori vol reprendre al mes de maig les activitats del Consell Municipal de Medi Ambient per treballar, entre d'altres, l'imminent canvi en el sistema de gestió de la recollida de residus a la ciutat que implica també un canvi en el sistema dels contenidors que seran tancats. L'Ajuntament ha començat a treballar en el canvi de redacció dels estatuts per permetre que entitats locals de tots els àmbits puguin formar part del Consell si així ho desitgen i també per permetre la participació sense vot de ciutadans a títol particular.

La trobada del 15 d'abril va servir per poder explicar les temàtiques que són responsabilitat de la Regidoria de Medi Ambient com els residus, les olors, la sensibilització ambiental o els horts de la Plana del Molí. La regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez, ha fet una bona valoració d'aquesta primera reunió i ha destacat la resposta d'associacions i entitats. "Ara l'Ajuntament modificarà els estatuts per donar resposta a totes les persones i associacions que s'han mostrat interessades a treballar en el Consell Municipal de Medi Ambient", ha avançat Jiménez. La regidora de Medi Ambient ha agraït les ganes de treballar demostrades i ha recordat que "el primer serà el nou sistema de contenidors tancats que s'implantarà aquest any i sobre el qual tots els membres del consell donaran idees per informar de la millor manera".

La regidora de Medi Ambient ha subratllat com d'interessant va ser la xerrada que va donar l'activista mexicana Sara López en aquesta trobada prèvia del Consell Municipal. López és una convidada del projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi. Jésica Jiménez ha apuntat que la lluita d'aquesta activista dels drets humans se centra ara en evitar la destrucció de més ecosistema natural de les comunitats indígenes maies per construir una línia de tren.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Les activitats de la 33a edició d'aquesta iniciativa se celebraran entre els dies 3 i 9 de juny

"Regeneració" és el lema d'aquesta 33a Setmana del Medi Ambient, que se celebrarà entre els dies 3 i 9 de juny amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la importància de preservar el nostre entorn. 

Acte
03/06/2024 - 00:00
Terrassa
Notícia

L’Ajuntament de Santa Perpètua reorganitza les bateries de contenidors de recollida de residus municipals, redueix els contenidors de resta/rebuig i, en alguns casos, incrementa els contenidors d’envasos.

Butlletí