Santa Eulàlia de Ronçana engega, per tercer any consecutiu, la campanya per fomentar l’ús del compostatge casolà

02/02/2018 - 21:21

Es repartiran, de forma gratuïta, trenta compostadors.

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana torna a posar en marxa, per tercer any consecutiu, la campanya per fomentar la pràctica del compostatge casolà. L’Ajuntament ja té a la seva disposició, de forma totalment gratuïta, un total de 30 compostadors per aquells ciutadans de Santa Eulàlia que hi estiguin interessats. Per sol·licitar un d’aquests recipients, només cal omplir una instancia genèrica de forma on line o de forma presencial a l'Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Santa Eulàlia. L'entrega d'aquests compostadors es farà per estricte ordre de sol·licitud. També s’impartirà un curset de formació per a totes aquelles famílies que decideixin adquirir-ne un.

L’autocompostatge és una pràctica sostenible a nivell econòmic i ambiental, que té diversos avantatges, com ara eliminar el residu sense haver de traslladar-lo, eliminar els costos de tractament de la matèria orgànica i la fracció vegetal, i el benefici en forma de compost per als usuaris. Aquelles famílies que facin ús d’aquests compostadors tindran un descompte del 15% en la taxa d’escombraries. Si a més a més, es fa ús del carnet de la Deixalleria, el descompte d’aquest rebut pot incrementar-se fins al 25%. Cal recordar que, a dia d'avui, 225 famílies de Santa Eulàlia ja fan ús de compostadors.

L'Ajuntament també facilita una guia de la Diputació de Barcelona per tal de resoldre qualssevol dubte sobre el compostatge casolà.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Del 5 a l’11 de maig i en el marc de la celebració de la Setmana Internacional del Compost (International Compost Awareness Week – ICAW2024) diverses deixalleries del Bages o del Vallès Oriental oferiran compost gratuït provinent de les restes orgàniques.

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Butlletí