Santa Eulàlia combat l'ús de les bosses de plàstic i el malbaratament alimentari

22/06/2017 - 08:54

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana entrega de bosses reciclables als comerços i de carmanyoles als bars i restaurants del poble.

L’Ajuntament de Santa Eulàlia ha posat en marxa, des d’aquesta mateixa setmana, dues campanyes per combatre la generació de residus. La primera és una iniciativa impulsada amb Ronçana Comerç Actiu, amb l’objectiu de prevenir la utilització de les bosses de plàstic a l'hora de fer les compres. És per això que s’està fent entrega a tots els comerços del poble d’unes bosses reutilitzables de dues mides diferents, fetes de paper i plàstic reciclat.

La segona iniciativa que ha posat en marxa l’Ajuntament és l’entrega d’unes carmanyoles als bars i restaurants de Santa Eulàlia per tal d’evitar el malbaratament alimentari. Aquestes carmanyoles seran ofertes per part de l'establiment als seus clients en cas que aquests no s’hagin pogut acabar el menjar servit a taula. La base d’aquesta carmanyola està feta de canya de sucre i la seva tapa és de plàstic.


 

Relacionats

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Notícia

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana posen en marxa la campanya 'Aquí no llencem res!' amb la voluntat de conscienciar a la població sobre la importància de la separació de residus i, d’aquesta manera, millorar el percentatge de triatge que es realitza a les nostres llars. La campanya es va iniciar ahir dimarts i durarà fins aquest divendres.

Notícia

Des del passat 1 de juliol Palau-solità i Plegamans disposa d’una persona que realitza tasques d’agent cívic i educador ambiental per informar sobre la recollida selectiva de residus, tant a la població com als comerços. El seu horari habitual és de 9 a 14 hores.

Butlletí