Sant Vicenç de Castellet finalitza la campanya per millorar els índex de la recollida de la fracció orgànica

18/01/2018 - 16:59

Sant Vicenç de Castellet ha posat el punt i final aquest mes de desembre a la campanya ciutadana per millorar els índex de la recollida selectiva, concretament la fracció orgànica.

El municipi va tancar el 2016 amb una taxa de recollida selectiva del 36%, tres punts superiors respecte 2015, però encara per sota de la mitjana comarcal i aquest any ha actuat intensament per corregir aquesta tendència.

Des de gener, l’agent cívic de l’Ajuntament ha visitat 1.562 domicilis per informar-los dels avantatges de reciclar correctament i resoldre tot tipus de dubtes. A més, s’han repartit 380 cubells de fracció orgànica a totes les persones que han decidit fer el pas i reciclar de manera correcte. En paral·lel, també s’ha realitzat un taller a l’Esplai d’Avis i s’han habilitat punts informatius al mercat setmanal dels divendres.

El 40% de la brossa generada

La fracció orgànica representa més del 40% de la brossa que es genera i per tant un reciclatge correcte evita aportar tones de més al Parc Ambiental de Bufalvent. La fracció orgànica que es recicla va a parar a la planta de compostatge que transforma els residus en un nou recurs. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Les dades del 2023 del Consorci del Bages per a la gestió de residus apunten una bona progressió de la gestió de residus en els municipis consorciats (Bages i part del Moianès)

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Notícia

Ja fa un any i mig que el Pont de Vilomara i Rocafort va establir el nou model de recollida de residus

Butlletí