Sant Quirze i Sabadell inicien estudis per a la connexió de vianants i bicicletes

23/06/2017 - 09:30

Els serveis tècnics dels ajuntaments de Sant Quirze del Vallès i Sabadell han començat a concretar les actuacions necessàries per connectar els dos municipis, tant a peu com en bicicleta, de forma segura.

En una visita conjunta realitzada el passat divendres, 16 de juny, on van participar la tècnica de Planificació Estratègica de Sabadell i els tècnics de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Quirze, es van valorar els itineraris de connexió entre els nuclis urbans de les dues poblacions.

Els punts de connexió que s’estan estudiant són: la ronda d’Arraona, la carretera c-1413 entre l’estació FGC i la plaça del Mil•lenari i el pas soterrani entre el Poble-sec i el polígon de Can Llobet. La coordinació tècnica entre els dos municipis permetrà la continuïtat dels itineraris dins les respectives xarxes de voreres i carrils bici de cada ciutat, de manera que les actuacions garanteixin l’ús efectiu per a la mobilitat diària de la ciutadania. Les actuacions de connexió que es proposen transiten per zones pendents de desenvolupament de rotondes i urbanitzacions de carrers, però conscients que la seva adequació no pot esperar per la necessitat de mobilitat de la població, s’estan estudiant solucions de baixa dificultat tècnica que garanteixin la seguretat d’aquests itineraris.

L’objectiu immediat dels dos municipis és definir les propostes de connexió al més aviat possible, per poder optar a la línia d’ajuts europeus que previsiblement es publicaran durant aquesta tardor i que es destinaran precisament al finançament d’obres d’execució de carrils bici.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'actuació es complementarà a curt i mitjà termini amb la connexió amb els districtes i mesures de promoció de l'ús de la bicicleta

Article

«El batre de les ales d'una papallona es pot sentir a l'altre costat del món». Aquest proverbi xinès és l'origen d'una famosa teoria física: l'efecte papallona. Aquesta teoria ve a dir-nos que petits canvis poden generar grans conseqüències a curt i mig termini.  

Notícia
3 de juny, Dia mundial de la Bicicleta

La Red de Ciudades por la Bicicleta ha presentat l'informe La bicicleta i el patinet en temps de pandèmia a les zones urbanes espanyoles a Conama 2020. Els usuaris de la bicicleta van superar els 7,7 milions de persones durant la pandèmia.

Butlletí