Sant Joan Despí instal·la plaques fotovoltaiques a la coberta del poliesportiu Salvador Gimeno

31/10/2022 - 12:44

L'objectiu és millorar l'eficiència energètica i reduir emissions. En els propers dos anys, l'energia solar s'estendrà a altres equipaments de la ciutat com escoles o centres cívics.

La incorporació paulatina d'energies procedents de fonts naturals, com ara el sol, és un dels objectius que recull el Pla d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de Sant Joan Despí, ara en fase prèvia d'aprovació. Una de les accions més immediates en aquest àmbit és la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum al poliesportiu Salvador Gimeno.

Un cop realitzats els treballs previs, aquests dies s'estan instal·lant les plaques a la coberta del poliesportiu. La instal·lació estarà formada per 136 mòduls fotovoltaics de 455 Wp de potència unitària, que poden arribar als 61.880 kW de potència instal·lada, connectats a un inversor solar de 60 kW de potència nominal. El watt pic (Wp) és la unitat de potència dels panells fotovoltaics.

L'Ajuntament invertirà prop de 96.000 euros en aquesta instal·lació, que és la primera d'un pla que vol estendre energies netes a altres equipaments de la ciutat. Així, està previst que en els propers dos anys, i gràcies també a l'ajuda d'altres administracions com l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) o els fons europeus FEDER, es puguin instal·lar plaques a escoles, escoles bressol o centres cívics, entre d'altres equipaments. 


 

Relacionats

Notícia

El Centre Cívic de Les Planes millorarà la seva eficiència energètica mitjançant la incorporació d'una “pell exterior” que ajudarà a l'aïllament tèrmic tot creant una cambra d'aire ventilada. L'aïllament tèrmic també millorarà amb la substitució dels vidres i de la fusteria metàl·lica de la façana, i amb una nova impermeabilització de la coberta on a més s'instal·laran 177 plaques solars fotovoltaiques amb una potència de 80 KWp, que ajudarà a reduir la factura energètica.

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Notícia

La comunitat podrà abastir d’energia 100% renovable i local a 900 llars, comerços i empreses mitjançant una potència fotovoltaica de fins a 1,2MW durant els pròxims anys

Butlletí